Utorak 15.05.2012.
20:44
Vestionline

HNS: Šuker menja Markovića, a Štimac selektora Bilića

Rekontrukcija hrvatskog fudbala - Vlatko Marković kovertirao ostavku

Posle 14 godina, Vlatko Marković se povlači sa mesta predsednika Fudbalskog Saveza Hrvatske (HNS), a naslediće ga legendarni golgeter Davor Šuker.

"Izveštavam vas da sam odlučio da se povučem sa mesta predsednika HNS posle EURO 2012. S obzirom na proceduru sazivam sednicu Skupštine saveza 5. jula. Predstoji legitimna kandidatura Davora Šukera kojga je službeno kao kandidata predložio Zagrebački fudbalski savez. Za sada je jedini kandidat. I kroz ovo je izraženo jedinstvo saveza u smislu ciljeva i aktivnost s akcentom da se svi zajedno angažujemo i stvorimo realno optimalne uslove za pripreme reprezentacije za nastup na EP", stoji u kovertiranoj ostavci Vlatka Markovića koju je pročitao njegov najbliži saradnik Zorislav Srebrić.

Budući predsednik HNS Davor Šuker zahvalio se Vlatku Markoviću, ali nije puno pričao o budućim planovima.

"Zahvalio bih se Vlatku Markoviću i regionalnim savezima. Sve je proteklo u lepom svetlu. U julu nas očekuje Skupština i nadam se da ćemo nastaviti sa uspešnim radom. Verujem da ćemo ostati među deset najboljih saveza u svetu. Nastavljamo tamo gde je Marković stao", prokomentarisao je novi predsednik HNS Davor Šuker.

Šuker će biti izabran za predsednika 5. jula, a potom će imenovati novog selektora Igora Štimca, koji bi trebalo da potpiše četverogodišnji ugovor.

2024 © - Vesti online