Utorak 15.05.2012.
21:42
Vestionline

Porodila se na ulici i danima lutala s golom bebom

Žena je lutala ulicama pored u mestu Baijun i nije se odvaja od svog novorođenog dečaka. Prema rečima lokalnih prodavača, ona se tu pojavljivala dva-tri meseca, a pre nekoliko dana otkrili su da sa sobom ima golo i prljavo novorođenče.

Kada su ih tek primetili, majka i beba su još bili povezani pupčanom vrpcom, koju je ona sama presekla, zatraživši makaze. Krvavu vrpcu ostavila je na ulici ispred pijace.

Žena je bebu nosila umtanog samo u komad platna, a onda je i to bacila, ostavivši ga potpuno golog. Stanovnici ovog gradića su pozvalii hitnu pomoć, ali majka nije dozvolila bolničarki da priđe njenom detetu i nahrani ga.

Reporter jednog kineskog časopisa pratio je ženu neko vreme i snimio je kako skuplja vodu u plastičnu kesu, dok bespomoćno novorođenče bez odeće leži na putu. Vlasti su uspele da joj oduzmu bebu, koja je sada u bolnici. Lekari kažu da se uspešno oporavlja i da je zdrav, ali da mora ostati na posmatranju, kako bi se izvršile detaljnije pretrage.

Potvrdili su da je žena najverovatnije mentalni bolesnik, ali da i ona mora proći kroz dodatna psihološka i medicinska ispitivanja.

2024 © - Vesti online