Utorak 15.05.2012.
18:15
Vestionline, novosti.rs

Ivković: Titula nije moje remek delo, već igrača!

"Ovo je nauk klubovima da ne zapostavljaju rad sa mladim igračima"-Duda Ivković

Novi šampion Evrope je i naš košarkaški selektor Dušan Ivković. Njegovi puleni, igrači Olimpijakosa, u finalu za prepričavanje nadoknadili su minus od 19 poena protiv moćnog CSKA (62:61) postavši tako heroji Pireja i “crveno-belog” dela Grčke.

Ovaj podvig još više dobija na značaju kada se istakne činjenica da su od 62 poena, 52 postigli Grci, a 10 Antić i Kešelj.

U izjavi za “Novosti” Duda Ivković je istakao da je “vera pomogla da se za 12 minuta iskusniji i, sigurno, kvalitetniji CSKA dobije 20 razlike”.

"U životu treba verovati u rad i ljude. Naša vera je rasla iz dana u dan. Kaže se da su posle pobede svi generali, ali nama je ta vera pomogla. Ovo bi trebalo da bude podstrek svim evropskim nacijama, svim klubovima koji su zapostavili rad sa mladim igračima", rekao je između ostalog Ivković i dodao:

"Ovo je dokaz da se veliki timovi ne mere budžetima, a dobri igrači visinom plate".

Uspeh tima iz Pireja veći je ukoliko se zna da su prošlog leta osim Dude Ivkovića i Vasilisa Spanulisa tim napustili svi skupoceni i bolji igrači. Sistem se nije raspao i pored velikog kresanja budžeta, a Ivković ističe “da nema nikoga iz sastava koji je 2010. igrao finale Evrolige”.

"Nikome u istoriji sporta nije uspelo da promeni kompletan sastav i za kratko vreme postane prvak Evrope. Nije ovo moje remek-delo. Ovo je zasluga igrača, ali i potvrda mog dobrog rada", zaključio je Ivković.

2019 © - Vesti online