Utorak 15.05.2012.
14:14
telegraf.rs

Stefan Vlajković: Srbija zbog mene ne može u EU!

Stefan Vlajković tvrdi da mu  je sve namešteno
 

Student Stefan Vlajković, za koga se sumnja da je falsifikovanjem dokumentacije upisao doktorske studije u Cirihu dobio domaću stipendiju, zbog čega je izbačen sa Fizičkog fakulteta u Beogradu, obratio se javnosti snimljenom porukom na Jutjubu.

Vlajković je optužio prodekana Fizičkog fakulteta Ivana Dojčinovića da mu je podmetnuo aferu “zarad lične i političke promocije”.

- Dojčinović je želeo da iskoristi moj projekat da bi pristupio evropskim fondovima, kao i za političku promociju sebe i svoje partije i svog predsednika koji još nije odlučio da li će zemlju da vodi u EU ili ne – kaže Vlajković.

On tvrdi da je iznošenjem ovakvih kleveta učinjena nepravda i narušen ugled njemu, ali i Srbiji, čime je dodatno ugroženo pitanje njenog članstva u EU.

Poslušajte video koji je okačio na Jutjub:

Vlajković je osporio tvrdnje prodekana da ne postoji evidencija o položenim ispitima na tom fakultetu.

- Nepostojanje evidencije o mojim položenim ispitima je čista glupost, jer mi je Dojčinović lično potpisao i overio potvrdu o položenim ispitima na fakultetu koju sam ja dalje koristio – tvrdi Vlajković.

Student pita medije kako to da se bave samo njegovom reputacijom, a da niko nije preispitao reputaciju Dojčinovića. On je optužio prodekana Fizičkog fakulteta da je primorao studentkinju na seksualne odnose s njim da bi položila ispit kod njega!

- Dojčinović je pre tri godine primorao jednu studentkinju na seksualne odnose s njim da bi mogla položiti ispit na njegovoj katedri, a posle je zbog nje ostavio ženu i dete – navodi student.

Vlajković je svoje obraćanje završio stihovima: “Volim svoju zemlju, to je zemlja slave i heroja, kojom se ja ponosim”.

2024 © - Vesti online