Četvrtak 17.05.2012.
11:04
K.N. - Foto:

Suze su nam rekle sve

HVALA MORANI SIMIĆ: Marijana Doboš sa ocem Markom

- Mogu samo od srca da uputim veliku zahvalnost zemljakinji dobrog srca i volje koja je izdvojila svoj novac za moju kćerku - rekao je Marijanin otac Marko i suze, koje su ugušile reči, rekle su više o tome šta oseća.


Teško je bilo razgovarati s ovim čovekom jer na svako pitanje o njegovoj mezimici suze su se slivale niz lice a reči su se pretvarale u šapat, teško razgovetan.


- Marijana od detinjstva boluje od epilepsije, kompletna leva strana joj nije u funkciji, levu ruku ne može da ispruži, ne može samostalno da hoda. Moram da je hranim, presvlačim, teško shvata i još teže govori - kaže Marko.


Od kada mu je pre dve godine supruga umrla sve je teže.


- Ne samo zbog obaveza oko Marijane, već sam bez ikakvih primanja. Godina nemam za penziju a staž sam ostvario deo u Zagrebu, a deo u banjalučkom Jelšingradu. Sada uradim nešto sa konjem na nadnicu i to je sve. Da nisam u dobra vremena osamdesetih godina napravio kuću, sada ne bih ima ni gde da živim. Tada sam je napravio od viška para, terenskog dodatka koji je bio veći od plate, a danas ne mogu ni da je okrečim - kaže Marko poželevši donatorki iz Australije da ni ona niti neko od njenih bližnjih ne oseti na svojoj koži muke kroz koje kći i on prolaze.

POZIV DONATORIMA 

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta telefonom na br: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

2024 © - Vesti online