Ponedeljak 14.05.2012.
21:33
Dnevnik.hr

Poznati glumac podržava ratne zločince

Goran Višnjić zahvalan hrvatskim generalima

"Nisam došao ovde da podržim ratnog zločinca. Došao sam da podržim i stanem uz čoveka, nosioca visokih odlikovanja, poštovanog general-pukovnika Hrvatske vojske, koji je zapovedao u operaciji Oluji. U toj operaciji oslobođeno je selo mojih dede i bake i ja sam na tome zahvalan", rekao je Goran Višnjić.

Glumac je posle ročišta rekao da je uveren u nevinost hrvatskih generala Markača i Gotovine.

Ovaj 39-godišnji Šibenčanin, koji je u Sjedinjenim Državama stekao popularnost glumeći u seriji "Urgentni centar" (ER), pozvao je Haški sud da se, kako je kazao, u slučaju hrvatskih generala ne vodi političkim razlozima, već činjenicama i pravdom.

"Znam za plemenite napore MKSJ da pokuša da donese mir u regionu. Došao sam ovde da ljubazno zamolim Sud da se ne vodi političkim razlozima u razmatranju ove žalbe, nego činjenicama i pravdom", rekao je Višnjić u kratkoj izjavi u pauzi sudske rasprave.

Višnjić je objasnio da je jedini razlog što ranije nije došao u Hag što je "bio uveren da će Gotovina biti oslobođen svih optužbi". On je uveren u nevinost generala i kaže da bi Gotovina "već danas trebalo da odšeta na slobodu".

Višnjić je ispričao da je kolegama s kojima je glumio u seriji "Urgentni centar" često govorio o ratu u Hrvatskoj i insistirao na tome da se te priče prikažu iz njegovog ugla. Prema njegovim rečima, neki od američkih glumaca bili su "iznenađeni kada su čuli da pred Haškim tribunalom ima i optuženih Hrvata".

2024 © - Vesti online