Ponedeljak 14.05.2012.
21:14
RTS

Zaratile Opra Vinfri i Mišel Obama

Mišel ljubomorna na bliskost punačke Opre i Baraka Obame

Više ništa nije kao pre između najuticajnije žene Amerike Opre Vinfri i prve dame SAD Mišel Obame. Prijateljstvo koje je dugo vezivalo Opru Vinfri i Mišel Obamu završilo se neslavno, kao žrtva ljubomore i sitnih svađa, tvrdi autor knjige Amater Edvard Klajn, bivši urednik "Njujork tajms magazina".

Dve žene koje su jedno vreme bile gotovo nerazdvojne danas su najljući nepijatelji, piše Klajn u knjizi posvećenoj američkoj predsedničkoj porodici od njenog ulaska u Belu kuću. Uzrok ovog neprijateljstva je navodno ljubomora prve dame koja nije mogla da podnese sve veći uticaj koji je slavna voditeljka imala na njenog muža.


Naime, Barak Obama je odmah posle pobede na predsedničkim izborima 2008. godine počeo da tretira Opru Vinfri kao jednog od svojih najbližih savetnika, često se konsultujući s njom telefonom u svako doba dana i noći. Autor navodi da je to izluđivalo suprugu predsednika, koja je tada počela da se distancira od svoje "drugarice" i da čini sve da je udalji od svoje porodice.

Mišel i Opra nekada nerazdvojne

Poslednji udarac prijateljstvu prva dama zadala je u vreme pokretanja kampanje protiv dečje gojaznosti. Opra Vinfri je tada ponudila svoju pomoć kako bi akcija dobila na snazi, ali je dojučerašnja prijateljica odbila, navodeći da žena koja kuburi sa kilažom nema šta da radi u jednoj takvoj kampanji.

Pozivajući se na izjave ljudi iz okruženja porodice Obama, Klajn piše da je Mišel Obama "izuzetno, gotovo opsesivno ljubomorna".

"Većina žena koje su godinama u braku ne idu okolo za svojim muževima i proveravaju ih. Mišel, pak, izgleda nema nimalo poverenja u Baraka. Ona mora da zna svaki njegov korak i stalno ga proverava", piše Klajn, dodajući da se prva dama Amerike očigledno plaši primera Džona Kenedija koji je važio za velikog zavodnika.


"Stvar je u tome da ona, kao i svi, zna za švrljanja Džona Kenedija, i verovatno misli 'pa Džon Kenedi je bio mlad i zgodan baš kao i moj muž'", navodi Klajn.

2024 © - Vesti online