Ponedeljak 14.05.2012.
20:55
Beta

RTS: Nikolić nas izvređao u našoj emisiji

Tomislav Nikolić u emisiji "Reč na reč"

U saopštenju Kolegijuma RTS-a navodi se da je netačna Nikolićeva izjava u jučerašnjoj emisiji "Reč na reč" da je u programima te medijske kuće "vređan, napadan i dovođen u neravnopravni položaj" u odnosu na drugog predsedničkog kandidata Borisa Tadića.

Takođe se navodi da je bez osnova optužba da je RTS zabranjivao reklamne spotove uzajamno negativnih kampanja kandidata, i dodaje da je od svih stranaka i kandidata traženo da njihovi spotovi ispunjavaju zakonske odredbe.

"Ocene međunarodnih posmatrača, domaćih institucija i stručnjaka, ukazuju na profesionalni rad RTS, striktno vođenje računa o ravnopravnom tretmanu kandidata i jednakom broju gostovanja u našim emisijama", navodi se u saopštenju.

RTS saopštava i da "sa dubokim žaljenjem ali bez ikakvog straha prima pretnju kandidata Nikolića da će, ako bude izabran za predsednika, davati naloge kako će se uređivati i voditi program RTS-a".

U saopštenju se navodi da je RTS sedam godina zaredom najgledanija srpska televizija i da svoj program "proizvodi sa najmanjim finansijskim sredstvima od svog postanka".

Nikolić je sinoć, kao predsednički kandidat pred drugi krug izbora 20. maja, gostovao u emisiji RTS-a "Reč na reč".

2024 © - Vesti online