Ponedeljak 14.05.2012.
20:31
Beta

SNS pojačava kontrolu na izborima 20. maja

Protest naprednjaka ispred Skupštine Srbije

On je na protestu te stranke zbog navodne izborne krađe ispred Skupštine Srbije pokazao, kako je naveo, potvrdu o oduzetim predmetima, odnosno policijski zapisnik o izbornom materijalu koji je SNS u subotu predala policiji i tužilaštvu.

Vučić tvrdi da se na osnovu tog materijala broj listića i broj glasova ne poklapaju sa zapisnikom sa biračkog mesta 57 u Pančevu, sa kog, prema tvrdnji Republičkog tužilaštva, listići potiču.

"Ne znamo na osnovu čega je portparol tužilaštva Tomo Zorić došao do takvog zaključka, da je bilo samo krađe izbornog materijala, a ne krađe na biračkom mestu", rekao je Vučić.

Republičko tužilaštvo saopštilo je danas da krađom listića sa biračkog mesta broj 57 u Pančevu na koju je javnosti ukazala SNS, nije prekrojena izborna volja građana. Tužilaštvo je navelo da su listići ukradeni pošto su svi članovi biračkog odbora, uključujući i one iz SNS, potpisali zapisnik bez primedbi posle brojanja glasova.

Vučić je rekao da će SNS na izborima 20. maja pojačati kontrolu, kao i da je SNS od RIK-a tražila da polovina predsednika biračkih odbora bude iz te stranke.

Reagujući na saopštenje Demokratske stranke povodom izjave Tomislava Nikolića da će se fizički boriti za svaki glas na izborima, Vučić je rekao da su oni "licemeri" jer su na vlast došli "prebijanjem ljudi, paljenjem Skupštine, linčovanjem direktora RTS-a".

Ispred zgrade Skupštine Srbije i Republičke izborne komisije okupili su se simpatizeri SNS-a koji su zviždali i uzvikivali "Lopovi, lopovi".

2024 © - Vesti online