Ponedeljak 14.05.2012.
19:56
Vestionline, Blic

Novak: Nakon plave šljake, Rim mi je deluje kao raj!

Konačno "prava" šljaka - Novak Đoković

"Sjajan osećaj. Nakon plave šljake, ova deluje kao raj", bila je prva Đokovićeva reakcija na terenu u Rimu.

Najbolji sportista sveta je dodao da boja nije bila jedini problem u španskoj prestonici, već i mogućnost kretanja.

"Najosnovnija stvar u našem sportu, a i najvažnija, je kretanje. Ako ne možete da budete u ravnoteži kada krenete po lopticu, onda sve postaje dvostruko teže. To je najveća razlika. Ovde, u Rimu, možete i da klizate po terenu i da udarate lopticu, dok smo se u Madridu saplitali i padali", rekao je Đoković.

On je istakao da minuli period i smrt dede koja ga je prilično uzdrmala neće bitnije uticati za tenisku poslasticu koja sledi posle Rima, Rolan Garos.

"Ne mislim da je moja priprema za Rolan Garos poremećena bilo kako, jer sam vrlo naporno trenirao prethodnih pet nedelja. Šljaka mi prija jer ne pravi toliki pritisak na zglobove i kolena. Fizički vas ne umara previše, ali sve zavisi od različitih uslova", samouveren je najbolji srpski i svetski teniser.

Rim je jedno od mesta u kojima se Đoković oseća kao kod kuće.

"Dobijam posebnu vrstu podrške od ljudi, pozitivne emocije i osećam prijateljstvo na sve strane. Postoji jedan normalan odnos između igrača i navijača, što mi se dopada. Kad čujem Rim, odmah pomislim na Koloseum, ali i na ostatak starog dela grada i zaista volim italijansku istoriju. Dolazim iz zemlje koja postoji jako dugo, i koja ima dosta sličnosti sa Italijom: vino, žene, fudbal. Vi ste i naši idoli kad je reč o stilu i o dobrim automobilima", zaključio je Novak za italijanske medije.

Đoković će odbranu titule na Mastersu u Rimu početi u drugom kolu duelom sa Australijancem Bernardom Tomićem, koji je pobedio Kolumbijca Santijaga Hiralda sa 4:6, 6:2, 6:4.

Đoković i Tomić do sada su igrali samo jednom, prošle godine na Vimbldonu kada je slavio srpski teniser sa 3:1. Duel srpskog i australijskog tenisera igraće se sutra ili prekosutra.

2024 © - Vesti online