Ponedeljak 14.05.2012.
16:32
Vestionline, Beta

Zvezdaši najbrojniji u idealnom timu Superlige

Čak petorica igrača Crvene zvezde u najboljem timu Superlige Srbije

Treneri koji su birali najbolje igrače najveću dilemu imali su na poziciji zadnjeg veznog igrača, pa su se zato u timu našli i Luka Milivojević iz Crvene zvezde i Muhamed Kamara iz Partizana.

Za najboljeg golmana proglašen je Marko Šimić, čuvar mreže Jagodine.

U odbrani su Branko Pauljević (Hajduk Kula), Filip Mladenović, koji je prvi deo sezone proveo u Borcu iz Čačka, a od zimus je u Zvezdi, Nikola Maksimović (Sloboda, Zvezda) i Duško Tošić (Zvezda).

Za najbolje igrače sredine terena izabrani su Darko Lazović (Zvezda), Luka Milivojević (Zvezda), Muhamed Kamara (Partizan), Zvonimir Vukić (Partizan) i Stefan Babović (Partizan).

Za napadače su izabrani Darko Spalević (Radnički 1923 iz Kragujevca) i Lazar Marković (Partizan).

Zajednica superligaša nagradu za fer-plej uručila je Partizanu, a za najboljeg strelca Darku Spaleviću. Centarfor Kragujevčana je kolo pre kraja sezone postigao 18 golova, dok je u izboru za najjači šut pobedio mladi golman Crvene zvezde Marko Dmitrović, sa udarcem od 136 km/sat.

Predstavnik Zajednice Super lige Branimir Babarogić ocenio je da je "ova sezona bila bolja nego prošla".

"Ova sezona je sigurno bila bolja nego prošla. Neizvesnija i korektnija u svemu. Pomak je evidentan, a posebno u infrastrukturi", kazao je Babarogić.

Sezona 2011/2012. u fudbalskom prvenstvu Srbije završiće se idućeg vikenda utakmicama 30. kola. Petu uzastopnu titulu osvojio je Partizan, dok su iz lige ispali Borac Čačak i Metalac iz Gornjeg Milanovca.

2024 © - Vesti online