Ponedeljak 14.05.2012.
15:32
RTS

DS traži više posmatrača na izborima

DS traži pojačanu kontrolu izbornog procesa

Demokratska stranka uputila je posmatračkoj misiji OEBS-a i Centru za slobodne izbore i demokratiju molbu da u drugom krugu predsedničkih izbora, 20. maja, upute veći broj posmatrača na biračka mesta u Srbiji i pojačaju kontrolu izbornog procesa, saopštio je DS.
 

U saopštenju se navodi da je, nakon prvog izbornog kruga, SNS iznosio u javnosti optužbe kojima je dovodio u pitanje regularnost izbora i da, iako su sve nadležne institucije odgovorno radile na ispitivanju svih pritužbi i pokazale njihovu neosnovanost, postoji opravdana zabrinutost da će i u drugom krugu doći do sličnih pokušaja.
 

"Naš duboki interes je da imamo fer i regularne izbore i da se legitimitet izabranih institucija ne dovodi u pitanje. Borili smo se za demokratske izbore, za transparentnost i proverljivost izbornog postupka, za poštovanje izborne volje građana", navodi se u saopštenju DS-a.
 

DS zato apeluje da OEBS i Cesid upute veći broj posmatrača na biračka mesta u Srbiji i da pojačaju kontrolu izbornog procesa.
 

"Molimo Vas da u izbornom procesu, od njegovog početka do kraja, budete uključeni u većem obimu i pomognete da drugi krug predsedničkih izbora u Srbiji prođe mirno, bez incidenata, kako se ni na koji način ne bi dovela u pitanje volja građana izražena na izborima", navela je Demokratska stranka u apelu upućenom OEBS-u i Cesidu.

2024 © - Vesti online