Utorak 19.01.2010.
01:33 >> 16:12h
E. V.

Vesna Zmijanac: Zamonašiću se!

Možete li da je zamislite u mantiji?: Vesna Zmijanac

Njeni prijatelji i kolege našli su se u čudu, a ona objašnjava da postoji više načina monaškog života i da nije neophodno da obuče odoru da bi živela po monaškim principima.


Moj životni cilj jeste da se jednog dana zamonašim, ali ne mogu dok ne dovršim sve svetovne stvari i svoju ćerku Nikoliju ne izvedem na put. Mi smo banalizovali značenje monaškog života. Mnogo puta sam boravila i spavala u manastirima i to lako podnosim.

Ali, moj put je mnogo teži, jer zahteva samodisciplinu. Moj cilj je potpuni mir u kojem mi niko ne naređuje, što znači da ne želim da živim ritualno: ustajanje u pet ujutru, molitva, doručak... - rekla je Vesna za magazin "Stori".

Ne ograničavam Nikoliju


- Iako ja ne želim, moja ćerka Nikolija želi da započne muzičku karijeru. Kako je ni u čemu ne ograničavam o svom životu odlučuje sama uz podršku svog oca i mene. Poznajem njen karakter i verujem da će pevačku karijeru započeti tek za dve godine kada stekne fakultetsku diplomu - kaže Vesna.


Ona objašnjava da manastirski život može da se vodi i van manastirskih zidina.
- Volela bih da odem negde gde nema nikoga, da se povučem u potpuni mir i tišinu i posvetim se molitvenom tihovanju. Dovoljno je napraviti kolibu daleko od ljudi i sedeti u njoj.
2024 © - Vesti online