Ponedeljak 14.05.2012.
11:51
Večernje novosti

Pesme čekale prave pevače

Pesma "Kukavica" je promenila tok Cecine karijere
 

Pesmu "Bred Pit", koju peva Severina Vučković, trebalo je da snimi folk pevačica Rada Manojlović. Međutim, kompozicija je u međuvremenu dospela u ruke hrvatske pop zvezde, a na pitanje da li joj je žao što joj je hit "izmakao za dlaku", Rada je rekla:

- Nije zavisilo od mene, to je pitanje za moju produkciju i autora pesme. Ko zna zašto je to dobro... Znate kako se kaže, nije kome je rečeno, već kome je suđeno.

Pravog izvođača čekala je i pesma "Kukavica", jedan od najvećih hitova Cece Ražnatović, koja je sasvim slučajno završila na albumu srpske folk zvezde. Pesmu su pre nje odbile mnoge pevačice, a 1993. godine snimila ju je Ceca. Numera koju je napisala Marina Tucaković, a komponovao Aleksandar Futa Radulović, dopala se Ceci na prvo slušanje, pa je sa oduševljenjem odlučila da je uvrsti na album, ne sluteći da će joj doneti veliki preokret u karijeri, pišu Večernje Novosti.

S druge strane, bilo je pesama koje su pisane i komponovane za Cecu, ali su ih snimile druge pevačice. Spekulisalo se o tome da su neke numere s povratničkog albuma Lepe Brene "Uđi slobodno" iz 2008. prvobitno bile namenjene Ražnatovićevoj. Posle Cecinog prekida saradnje sa Aleksandrom Milićem Milijem, ovaj kompozitor je, navodno, odlučio da neke pesme da gazdarici "Granda", ali to niko nije potvrdio.

Zanimljiv put prešla je i pesma Željka Joksimovića "Duga". Prvobitno je bila namenjena Violeti Viki Miljković, koja je pesmu preporučila svojoj kumi Ceci Ražnatović, jer je smatrala da je baš za nju. Međutim, folk zvezda je u međuvremenu obnovila saradnju sa Milijem, pa je Željko poklonio pesmu Romani Panić, koja je ovu numeru prošle godine uvrstila na novi album "Krećem".

Još jedan hit završio je sasvim neočekivano na albumu drugog izvođača, a reč je o pesmi "Manastir" koju peva Slavica Ćukteraš. Tekstopisac Biljana Vujović je pesmu napisala za Acu Lukasa, ali se ispostavilo da je bila suđena mladoj "zvezdi Granda". Mada je pesma u Slavičinoj interpretaciji postala hit, autorka pesme je izjavila da ne može da prežali što numera nije otišla onome kome je bila namenjena.

2024 © - Vesti online