Nedelja 13.05.2012.
20:01
Vestionline

Federer trijumfovao na Mastersu u Madridu

Federer potisnuo Nadala na treću poziciju ATP liste

Federer se najbolje snašao na plavoj šljaci u Madridu, a iako je Tomaš Berdih do finala došao bez izgubljenog seta, Čeh nije uspeo da iskoristi svoje šanse.

Švajcarac je osvajanjem jubilarne 20. Masters titule u karijeri, dobio novih 1000 ATP bodova, čime je svrgnuo Španca Rafaela Nadala sa drugog mesta ATP liste.

Berdih je odlično počeo meč i već u drugom gemu oduzeo Federeru servis. Čeh je održavao prednost, pa je sa 3:6 napravio prvi korak ka peharu turnira u Madridu.

U drugom setu Fedrer se trgao i napravio brejk za 5:2, ali je Berdih uspeo da se vrati i izjednači na 5:5. Ipak, nakon što je Švajcarac dobio gem na svoj servis, mali pad Berdihove koncetracije koštao ga je novog brejka i izgubljenog seta 7:5.

U odlučujućem setu igralo se gem za gem sve do 4:3, kada je Čeh na svoj servis dopustio 0:40, ali je spasao sve tri brejk lopte, da bi potom odservirao dve duple servis greške za 5:3. To nije bio kraj uzbuđenja, jer je Berdih napravio brejk u gemu koji je Federer servirao za pobedu, čime je izjednačio na 5:5. 

Sada već, drugi igrač sveta poveo je na svoj servis sa 6:5, a onda se ponovila situacija iz drugog seta i Berdih je najpre spasao tri meč lopte, a onda dozvolio Federeru dva uzastopna poena i Švajcarac je posle 2 sata i 37 minuta borbe osvojio titulu Mastersa u Madridu, što je njegov ukupno 74. ATP trofej u karijeri.

2024 © - Vesti online