Nedelja 13.05.2012.
17:25
B92

Reklame srpskih firmi na albanskom

Foto: Arhiva

I pored čestih administrativnih prepreka, regionalna robna razmena srpskih kompanija sa okruženjem raste.

Kompanija je srpska, roba je srpska i promotivni film je sniman u Srbiji međutim jezik na kome se govori je Albanski.

Zbog velikog interesovanja na tržištu na kome većina stanovništa govori Albanskim jezikom, fabrika stočne hrane Jabuka je spremila promotovni film na tom jeziku - kako bi svojim kupcima koji kupuju skoro petinu ukupne proizvodnje izašla u susret. Ideja je se u oštroj konkurenciji sa hrvatskim, makedonskim i grčkim firmama izgradi autentičan brend.

"Mi smo srpska fabrika koja je regionalni lider i nama je veoma značajno da imamo pristup segmentu tržišta gde ljudi govore albanski", kaže Dragan Dardanić, direktor fabrike "Jabuka".

U agenciji koja je radila produkciju filma kažu kako je veliko intresovanje domaćih kompanija, pogotovu iz sektora poljoprivrede i proizvodnje hrane koje žele promotivne materijale na albanskom jeziku.

Prvi promo film srpske firme na albanskom čija je produkcija u potpunosti urađena u Srbiji je već emitovan ili se emituje na RTK i nekoliko regionalnih TV stanica u Albaniji. U Fabrici stočne hrane Jabuka tvrde da im je to već pomoglo da pronađu nekoliko novih distributera.

2024 © - Vesti online