Nedelja 13.05.2012.
13:03
Vestionline

Određen žreb za Masters u Rimu

Povratak na normalnu šljaku - Novak Đoković

U Đokovićevoj polovini žreba nalaze se i preostala dvojica srpskih tenisera Janko Tipsarević i Viktor Troicki. Tipsarević bi sa Novakom mogao da se sastane tek u polufinalu, a njegov protivnik u drugoj rundi biće Stanislas Vavrinka ili kvalifikant.

Viktor Troicki turnir počinje u prvom kolu, a njegov protivnik na startu biće domaći teniser Filipo Volandri.

Novak bi u trećem kolu mogao da igra sa Čelom, Štepanekom ili Monakom, a u četvrtfinalu sa Del Potrom ili Congom. Kao i u Madridu, u projektovanom polufinalu bi Đoković igrao sa Rodžerom Federerom, dok su na drugoj strani Rafael Nadal i Endi Mari koji je propustio Madrid.

Najbolji svetski teniser u Rimu brani titulu, pošto je prošle godine u sjajnom finalu pobedio Rafaela Nadala. Turnir počinje u ponedeljak i igra se za ukupni nagradni fond od 2,95 miliona evra.

Ana na Kuznjecovu, Jelena protiv Kirstee

 

Najbolje srpske teniserke Ana Ivanović i Jelena Janković neće imati lak posao na startu WTA turniru koji se od ponedeljka igra u Rimu.

 

Ivanović se u prvom kolu sastaje sa Ruskinjom Svetlanom Kuznjecovom, trenutno 28. igračicom sveta, a ukoliko prebrodi ovu prepreku, Ana bi u drugom kolu igrala protiv Kristine Mekhejl iz SAD ili kvalifikantkinje.

 

Janković u prvom kolu igra protiv Rumunke Sorane Kirstee, od koje je 2009. izgubila na Rolan Garosu.

2024 © - Vesti online