Nedelja 13.05.2012.
11:33
B92

Tipsarević: Nije mi pomogao stav

Vetar me poremetio psihološki - Janko Tipsarević

Federer je pobedio Tipsarevića sa 6:2, 6:3, a prve brejkove je napravio u četvrtom gemu i prvog i drugog seta.

"Ja sam imao problem da serviram protiv vetra. Svaki put kada sam servirao sa vetrom u leđima, ja mislim da on nije ni do 30 dolazio na moj servis, ali protiv vetra sam imao problem. On je uspeo da varira igru sa slajsem, sa izlaskom na volej."

Tipsarević je rekao da nije uspeo da usmeri lopticu tamo gde je želeo.

"Lopta se jednostavno isuviše pomerala levo-desno i nisam mogao pored plave šljake koja je svakome teška za balans na terenu i pored vetra, nisam uspevao da stanem i da udarim loptu da ona padne tamo gde bih hteo. Bukvalno sam se molio da padne kiše, pa da zatvore krov, kako ne bi bilo više vetra."

Janko je istakao da je razočaran svojim negativnim stavom na terenu.

"Uvrteo sam sebi u glavu bez potrebe da je jako teško igrati sa Federerom po ovom vetru. Ja nisam znao kakvi su uslovi dok nisam izašao na teren. Međutim, odjednom je toliko počelo da duva i umesto da imam normalan stav prema situaciji koja je data na terenu, ja sam jednostavno imao isuviše negativan pristup razmišljajući: 'Jao evo ga vetar, sad će mi biti jako teško, on će početi da igra slajs i da izlazi na volej...'. Na kraju se to kobno završilo i jednostavno moj stav na terenu nije pomogao", zaključio je Tipsarević.

2024 © - Vesti online