Subota 12.05.2012.
18:12
Srna

Dodik: Ponašanje SNS-a nije dobra poruka za Srbiju

Predsednik RS-a Milorad Dodik
 

"Izbori u Srbiji provedeni su u fer i poštenoj atmosferi, što su potvrdile relevantne međunardne institucije posmatrača i gotovo sve parlamentarne partije", rekao Dodik u Trebinju.

Komentarišući tvrdnje lidera SNS-a da je prilikom izbora u Srbiji 6. maja počinjena izborna krađa, Dodik je poručio da je nabolje da Tomislav Nikolić prihvati demokratsku i fer borbu i učestvuje u drugom krugu izbora i na taj način da novi legitimitet institucijama sistema Srbije, što je veoma važno za njen ukupni međunarodni kredibilitet.

"Koliko mogu da komentarišem, SNS nije uložila prigovore na legalnost i legitimitet izbora u rokovima predviđenim za to, i zato mislim da to nije dobra poruka za Srbiju", smatra Dodik.

Naprednjaci tvrde da je na izborima u Srbiji 6. maja počinjena izborna krađa. Srpska napredna stranka ne priznaje rezultate izbora, smatra ih nezakonitim i od nedelje 13. maja, počinje mirne, nenasilne proteste širom Srbije, saopšteno je iz SNS-a posle sednice Predsedništva stranke.

Predsednički kandidat liste "Izbor za bolji život" Boris Tadić izjavio je da su pretnje protestima zbog navodnih izbornih neregularnosti poziv na destabilizaciju države, čime se umanjuju šanse za privlačenje investicija i otvaranje radnih mjesta.

2024 © - Vesti online