Subota 12.05.2012.
12:47
Vesti

Hrvat najbolji golman u Srbiji

Goran Milanović i Marko Šimić

Ovaj 26-godišnji hrvatski golman je rođen u Valjevu, a karijeru je započeo u mlađim kategorijama Dinama iz Zagreba. Pre nego što je 2010. došao u Jagodinu branio je u hrvatskim klubovima Kroacija iz Sesveta i ZET iz Zagreba.


Predsednik Jagodine Goran Milanović tvrdi da je imao dobar predosećaj u vezi sa Šimićem.


Šimić: Branio bi za "orlove"


Marko Šimić je pre dva meseca izjavio da bi rado branio za srpske "orlove", pošto je dobio ličnu kartu i pasoš naše zemlje.


"Dugo sam nameravao da postanem domaći igrač, odnosno Jagodinac. Dobio sam ličnu kartu i pasoš Srbije. U klubu sam drugu sezonu, a već se osećam domaćim i u pravom smislu Jagodincem i državljaninom Srbije. Moja namera i velika želja je da jednog dana zaigram za reprezentaciju Srbije".

"Od prvog dana dolaska Marka Šimića tvrdio sam da će biti najbolji golman u Srbiji i, evo, to se ovog proleća pokazalo tačnim. Sjajan je to golman i sa pravom je na meti nekoliko naših najboljih klubova, među kojima je i Partizan, a da ne govorim o brojnim ponudama iz inostranstva", kaže Milanović.


Na najave skorog rastanka od Jagodine, posle dve godine, Šimić kaže da ponuda ima, i iz Srbije, i iz inostranstva.


"Zimus sam bio pred odlaskom iz kluba. Najuporniji su bili klubovi iz Grčke, ali sam odustao od odlaska u u zemlju zbog sveopšte krize u kojoj se Grčka nalazi. Smatram da nisam pogrešio. U Jagodini sam se ovog proleća potpuno afirmisao i posle odličnih odbrana biće mi daleko lakše da pronađem novu sredinu. Naravno, ukoliko ne dobijem ponudu koja će zadovoljiti i mene i klub, ostaću i dalje veran Jagodini", izjavio je Marko Šimić za klupski sajt.


Šimić je branio za sve mlađe kategorije Hrvatske, ali sad kaže da bi rado stao na gol Srbije.

2024 © - Vesti online