Subota 12.05.2012.
11:07
Vestionline

Ivković: Dobrom odbranom zaslužili smo finale

 

Nadmudrio Ćavija Paskvala - Duda Ivković

Ekipa iz Pireja je posle velike borbe savladala Barselonu 68:64 i izborila drugo finale u tri sezone, a rival će joj biti moskovski CSKA.

"Zaslužili smo pobedu i plasman u finale, vodili smo sve vreme. Čestitam igračima na angažovanosti i predanost. Pobedili smo jednu od najboljih ekipa u Evropi, možda i najjaču kada je u pitanju odbrana", istakao je Ivković.

On je dodao da je presudila dobra odbrana Olimpijakosa i kontrola protivničkog ofanzivnog skoka.

"Parirali smo im u skoku, a u finišu utakmice smo fenomenalno zatvarali Navara, ne dajući mu lake šuteve iz kojih je on nemilosrdan. Ključ pobede bila je energija koju smo imali u finišu”, dodao je Ivković.


Olimpijakos je poslednji i jedini put prvaci Evrope bili 1997. godine, a upravo tada na klupi je bio Duda Ivković.

"Predstoji nam sutra da se odmorimo i pripremimo za finale, koje će biti skroz drugačije od ove utakmice. Nemamo puno vremena, ali moramo da budemo spremni. Niko nije očekivao da dođemo na završni turnir, a kamoli da zaigramo u finalu", zaključio je srpski trener.

Trener Barselone Ćavi Paskval čestitao je protivniku i dodao da njegov tim nije igrao na prepoznatljivom nivou.

"Nismo bili u mogućnosti da u meč uđemo na način na koji smo želeli i to je cena koju smo platili. Uhvatili su nas nespremne. Mogli smo da pobedimo da smo bili malo precizniji u šutu za tri poena, ali Olimpijakos je zasuženo slavio", rekao je Paskval.

Finalni meč Fajnal fora u "Sinan Erdem" areni igraće se u nedelju od 20 sati, dok će od 17 časova Panatinaikos i Barselona igrati za treće mesto.

2024 © - Vesti online