Subota 12.05.2012.
14:02
V. Tasić - Vesti

Sultan Sulejman osvojio srpsku estradu


- Ja sam obolela od serija! Luda sam za njima. Ne samo da su me osvojile one turske, već i indijska serija "Mala nevesta" - kaže Goca Božinovska.


Dok traju serije, od sedam do devet uveče, niko ne sme da je pozove. Čak je i svojoj deci zabranila da joj se u to doba obraćaju. Sedne pred televizor, zaboravi na stvarnost i probleme i uživa.

Maja bi uvela zabranu

Naravno, ima i onih koji se ovih serija užasavaju i ne žele za njih ni da čuju, a kamoli da ih gledaju, u njima uživaju i izvlače pouke.
- Nemam vremena da gledam serije. Svejedno mi je da li su turske, indijske, španske, meni je sve to isto. Da imam tu moć, ja bih u Srbiji zabranila emitovanje turskih serija. Zar nam nije bilo dosta što smo pet vekova bili pod Turcima, pa sad još treba da nas okupiraju serijama - kaže Maja Nikolić.
Turske serije ne gleda ni Emina Jahović, koja je čak glumila u turskoj seriji "Polje lala". Pomenuta serija je emitovana u Srbiji, ali ni iz daleka nije
postigla očekivani uspeh.

- Uvek nekoga žalim. Žalila sam Hurem, sad žalim Mahidevran zbog toga što pati, žalim jadnog Lea koji je zbog ljubavi umro. Sulejman je frajer i po, moćan i snažan, ali nije moj tip da bih patila za njim. A ona jadna Anandi, junakinja indijske serije "Mala nevesta". Zaljubljena sam u taj lik. Sva naša deca bi trebalo da gledaju tu seriju, da vide šta znače mudrost, vrednoća i požrtvovanje - zaključuje Božinovska.


I Mina Kostić priznaje da je oduševljena serijom "Sulejman veličanstveni". Oduševljena je što je neki porede sa sultanijom Hatidže. Kaže da joj je čak ponuđeno da igra ulogu Hatidže u srpskoj verziji "Sulejmana".


- Rekla sam im da bi ih to koštalo 100.000 evra! Nisu mi pare najvažnije u životu, ali o njima moram da razmišljam zbog budućnosti moje ćerkice. Opuštam se uz seriju, uživam gledajući raskoš. Žene u seriji su prelepe, kostimi su divni. Čak u šali kažem da hoću i ja da nađem jednog Sulejmana! Ne mislim bukvalno na glumca iz serije ili sultana, već muškarca koji je ostvaren, odlučan, hrabar i dobro zna šta hoće. Više mi je muka od neostvarenih i neuspešnih muškaraca, ljubomornih na uspeh žena. Izgleda da drugačijih ima samo u serijama pa nije ni čudo što mi žene poludesmo za serijama - kaže Mina, maštajući o nekom svom Sulejmanu.


Dok gleda seriju "Sulejman veličanstveni", Slađana Delibašić otkriva da mašta da je princeza i da živi na dvoru. Kaže, divi se fantastičnim haljinama i izuzetno ženstvenim, lepim ženama. Žao joj je što nije rođena u vremenu kada su žene izgledale kao u njenoj omiljenoj seriji, u raskošnim toaletama.


- Žao mi je i što nemam vremena da seriju gledam redovno, već to činim samo povremeno. Nisam u fazonu da trčim kući kao bez duše da bih što pre sela pred televizor, ali ako sam u svom domu, "Sulejmana" ne propuštam. U svakoj seriji se može naći dosta poučnih stvari, samo ako čovek ume da ih gleda na pravi način - kaže Slađana Delibašić.


Olja Karleuša priznaje da će gledanje serija ostaviti za neke poznije godine, kad bude imala više vremena. Što se tiče najpopularnije turske serije u Srbiji, odgledala je prvih deset epizoda i u njima je uživala.


- Nažalost, termini u kojima se emituju serije, nikako mi ne odgovaraju, pa ne mogu da se posvetim toj vrsti razonode onoliko koliko bih htela. Nema veze. Koliko čujem, mnogi kritikuju turske serije i one koji ih gledaju. Ali, mislim da su ove turske daleko bolje urađene od španskih, koje su svojevremeno napravile pravi bum u Srbiji.

2024 © - Vesti online