Petak 11.05.2012.
21:02
Vestionline, Beta

Tipsarević srušio Novaka u Madridu

Janko počistio Novaka sa plave šljake

Tipsarević će u polufinalu igrati sa Rodžerom Federerom (subota 19h), koji je bio bolji od domaćeg tenisera Davida Ferera sa 6:4, 6:4.

Ovo je drugom reketu Srbije tek druga pobeda u šest duela s Đokovićem.

U prvom setu nije bilo brejkova, a velika borba vodila se i u 'taj-brejku',koji je na početku Đoković otvorio dvostrukom servis greškom. Tipsarević pootom osvaja četiri poena, čime dolazi do pet vezanih set lopti, i osvaja prvi.

Na startu drugog seta igrali su se dosta kraći gemovi, u prva četiri nije bilo neizvesnosti, pa je rezultat bio nerešen 2:2. Tipsarević osvaja naredni gem, a zatim prvi put na meču dolazi do dve brejk lopte, koristi prvu i vodi sa 4:2.

Nakon tri vezana izgubljena gema, Đoković servira za ostanak u meču. Tipsarević posle sat i po vremena igre dolazi do tri meč lopte, Đoković ih spašava, i od 0:40 stiže do gema. Novak se potom vraća u igru, tri puta je imao šansu za brejk, ali umesto toga Janko ponovo dolazi do meč lopte, koju ovoga puta koristi i dolazi do pobede nakon sat i 42 minuta igre.
 

Novak tako neće braniti titulu u Madridu, a pre njega eliminisan je drugi igrač sveta Rafael Nadal.

Tipsarević će u borbi za finale sastati sa Rodžerom Federerom, dok će u drugom polufinalu (15,30h) igrati Argentinac Huan Martin Del Potro i Čeh Tomaš Berdih.

Del Potro je u polufinalu pobedio Ukrajinca Aleksandera Dolgopolova sa 6:3, 6:4, dok je Berdih bio bolji od domaćeg tenisera Fernanda Verdaska sa 6:1, 6:2.

2024 © - Vesti online