Petak 11.05.2012.
20:31 >> 22:07h
Vestionline, Beta

Kolaković: Važna pobeda protiv Slovenije

Dižu formu - odbojkaši Srbije

"Napravili smo važnu pobedu. Bili smo uporni i strpljivi u trećem setu, što je jako dobro. Izvukli smo se i to nam je dalo polet u četvrtom setu. Suština je da smo napravili napredak u odnosu na jučerašnji meč sa Španijom i nadam se da ćemo dalje ići uzlaznom putanjom", rekao je Kolaković posle pobede sa 3:1.

Evropski prvaci večeras će znati da li su se plasirali u polufinale turnira u Sofiji. Za to im je potrebno da Bugarska ne izgubi od Španije sa 3:0 ili 3:1 u meču od 19.45.

Najefikasniji igrač Srbije sa 19 poena Aleksandar Atanasijević rekao je da su igrači uradili sve što je do njih i da bi trebalo da uđu u polufinale turnira.

"Čestitao bih svima, a prvenstveno Mihajlu Mitiću koji je svojim servisima doneo preokret u današnjem meču", dodao je Atanasijević.

Bojan Janjić je ocenio da su odbojkaši Srbije "dosta rizikovali" u prva tri seta, ali da su "zahvaljujući strpljenju" i "serverima sa klupe" poremetili protivnika.

"Mislim da moramo mnogo bolje i ozbiljnije. Nismo ekipa koja može rutinski da pobedi bilo koga. Može to da bude Slovenija, Vijetnam ili Brazil mi moramo da igramo svaki meč maksimalno i sa željom. Nadam se da će sutra sve to izgledati mnogo bolje", ocenio je Janjić.

Selektor Slovenije Veselin Vuković čestitao je Srbiji na pobedi i poželeo joj da izbori "vizu za London".

"Da mi je neko pre utakmice rekao da će biti ovaj rezultat i nivo igre, odmah bih to potpisao", dodao je on.

Vuković je ocenio da se reprezentacija Slovenije pored "dosta problema" sa igračkim kadrom dobro pokazala na turniru u Sofiji.

"Protiv Bugara smo igrali dobro, protiv Španaca nikako i danas je bilo važno da ostavimo bolju sliku o sebi. Prva dva seta smo igrali dosta dobro i žao mi je što nismo materijalizovali prednost iz trećeg. Tu se pokazalo neiskustvo... Plasman na ovaj turnir je i sam veliki rezultat i ovo je na kraju bila dobra polazna osnova za
početak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo", ocenio je Vuković.

Bugari pobedili Špance, Srbina na Italiju u polufinalu

 

Odbojkaška reprezentacija Srbije igraće sutra protiv Italije polufinale kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre, koji se održava u Sofiji.

 

Srbija i Italija igraju od 16.30, a od 19.45 sastaju se domaćin Bugarska i Nemačka.

 

Srbiji je Bugarska pomogla da se domogne polufinala, pošto je pobedila Španiju sa 3:0. Ranije danas "orlovi" su savladali Sloveniju sa 3:1.

 

Samo pobednik turnira će se plasirati na Olimpijske igre.

2024 © - Vesti online