Četvrtak 10.05.2012.
22:42
Vestionline

Đoković pobedio Vavrinku za četvrtfinale

 

Trebaju mu klizaljke - Nole

Srpski teniser uspešno je nastavio odbranu titule osvojene prošle godine, a za pobedu nad Stanislasom Vavrinkom bilo mu je potrebno 105 minuta.

Novak Đoković će se za plasman u polufinale boriti sa zemljakom i prijateljem Jankom Tipsarevićem koji je u poslednjem meču dana pobedio Francuza Žila Simona sa 2:1, po setovima 7:6, 5:7, 6:1.

Novak se ponovo klizao po plavoj šljaci i ponovo je bilo očigledno da mu podloga neodgovara, ali to ga nije sprečilo da već u četvrtom gemu pokuša da oduzme servis protivniku, što mu ipak nije uspelo. Pri rezultatu 5:4, Novak je imao 0:40 na servis Vavrinke, ali je ponovo propustio tri, a potom još tri brejk lopte, pa je prvi set otišao u taj-brejk. Iako je propustio čak sedam brejk lopti, Đoković je bio fokusirani i rešio je taj deo igre u svoju korist 7:5.

Vavrinka je osvojio gem na početku drugog seta, ali tada Novak preuzima potpunu kontrolu i osvaja 12 poena u nizu, pa je poveo sa 3:1. Prvi igrač sveta je pustio ruku, pa je poveo i sa 5:2, i servirao je za meč, ali je Švajcarac uzvratio oduzimanjem servisa čime je smanjio na 5:4. Novak se drugi put nije kockao i dobrim servisima je došao do tri vezane meč lopte za konačnih - 6:4.

Ranije danas, Rafael Nadal je izgubio od Fernanda Verdaska sa 2:1, posle čega je izjavio da će zaobilaziti Masters u Madridu, ako se ništa ne promeni.

2024 © - Vesti online