Četvrtak 10.05.2012.
18:47
Vestionline

Odbojkaši Srbije pobedili Španiju

 

Naredni meč Srbija će igrati sutra u 13.30 časova sa Slovenijom

Izabranici selektora Igora Kolakovića odlično su odigrali prva dva seta. Odbojkaši Srbije imali su konstatnu prednost sve vreme igre, a nakon uvodnih 25:19 u prvom delu igre, u drugom setu bili su još ubedljiviji rezultatom 25:17.

U trećem setu promenjena je slika na terenu, jer su Španci morali da igraju riskantnije, pa su bez mnogo kalkulacija iznenadili srpske odbojkaše sa 23:25. 

Španija je održala dobar ritam i na početku četvrtog seta i njena prednost bila je zabrinjavajuća do polovine ovog dela igre. Potom su srpski odbojkaši dobili nekoliko vezanih poena čime su došli do prednosti od 18:14, što do kraja meča nisu ispuštali za konačnih 25:22 i 3:1 u setovima.

Srbija je prvi meč u Sofiji izgubila od Bugarske sa 0:3, tako da sutra od 13,30 sati mora da pobedi Sloveniju, kako bi došla do drugog mesta u grupi A i polufinala.

Dve prvoplasirane ekipe iz ove grupe naći će se u polufinalu turnira, a samo pobednik turnira ići će u London. Ukoliko se na ovom turniru ne kvalifikuje za OI, selekcija Srbije imaće novu šansu na kvalifikacionom turniru u Japanu.

2024 © - Vesti online