Četvrtak 10.05.2012.
10:49
Vestionline, Beta

Majami u polufinalu Istočne konferencije

Lebron Džejms

Majami je na Floridi iskoristio priliku da okonča seriju protiv gostiju iz Njujorka. Najbolji u sastavu Hitsa bio je Lebron Džejms, koji je ubacio 29 poena, imao osam skokova i sedam asistencija. Dvejn Vejd i Kris Boš doprineli su sa po 19 poena, a Mario Čalmers ubacio je deset.

U redovima gostiju Karmelo Entoni dao je 35 poena uz osam skokova, ali to nije bilo dovoljno da Niksi dođu do druge pobede u seriji. Oporavljeni Amari Stodemajer dodao je 15 koševa, a Džej Ar Smit i Landi Filds ubacili su 12.

Majami će se u polufinalu konferencije sastati sa Indijanom koja je izacila Orlando.

Memfis je na svom parketu Savladao Los Anđeles Kliperse sa 92:80 i smanjio na 2:3 u seriji, koja se seli u Kaliforniju gde će Klipersi u petak imati priliku da na svom terenu obezbede trijumf.

Grizlise je predvodio španski centar Mark Gasol koji je ubacio 23 poena uz sedam skokova. Njegov saigrač pod košem Zek Rendolf imao je deset skokova i dodao 19 poena dok je Rudi Gej ubacio 14. 

Kod Klipersa rezervista Moris Vilijams ubacio je 20 koševa, Kris Pol zabeležio je 19, a Blejk Grifin 15 koševa. Grifin, najbolji košarkaš Klipersa, tokom treće četvrtine meča je u jednom prodoru nezgodno doskočio i povredio koleno, pa je napustio igru.

2024 © - Vesti online