Sreda 09.05.2012.
17:24
Beta

Tadić: Nemam čega da se stidim

Lider DS-a: Boris Tadić
 

"Slobodno objavite i podsetite na sve što sam govorio tokom poslednjih 20 godina. Ali, nemojte da montirate, nego objavite tačno onako kako sam rekao", poručio je Tadić sa skupa u Petrovcu na Mlavi, gde su ga pristalice dočekale na centralnom trgu.

"Nije bilo razgovora o skupštinokoj većini"

Kandidat Demokratske stranke za predsednika Srbije Boris Tadić izjavio je danas u Boru da će se o poslaničkoj većini u Skupštini Srbije razgovarati tek posle drugog kruga predsedničkih izbora.

"Niko nije razgovarao o većini, nego svi pokazuju nameru da se ona formira na jedan prirodana način od stranaka koje su saglasne o strateškim ciljevima Srbije i načina kako bi se ona vodila u budućnosti", rekao je Tadić u Boru gde je danas pušten u rad rudnik bakra "Cerovo". On je izrazio uverenje da će Srbija nastaviti sigurnim putem i pozvao građane da 20. maja izađu na izbore.

Tadić je rekao da jedva čeka duel sa protivkandidatom Tomislavom Nikolićem.

"Ja jedva čekam da se suočimo. A vi gledajte to na televiziji", rekao je Tadić građanima i ocenio da će ta debata doneti i dodatni legitimitet predsedničkim izborima i, kako je naveo, njegovoj konačnoj pobedi.

On je napomenuo da poštuje Nikolića, ali je dodao da je on ipak tokom proteklih 20 godine menjao svoje stavove i drugačije govorio.

"Bolje da ne podsećam na to šta je govorio. Ja bih se stideo toga", rekao je on.

Kandidat DS-a je građane koji se kolebaju i razmišljaju da li da izađu na izbore pozvao da 20. maja preuzmu odgovornost i izađu na birališta.

"Nema 'belih listića', svi na glasanje", rekao je on. Tadić je poručio da je politika koju je vodio, i koju želi da nastavi da vodi, politika sigurnosti, i dodao je Nikolićeva politika opasna.

On je istakao da će centralna tema narednih godina biti populaciona politika jer bez toga ne može biti ni razvoja zemlje. Zahvalio je roditeljima koji na mitinge dovode decu jer mu tako iskazuju poverenje da će sigurno voditi budućnost zemlje.

"A vama deco poručujem da tražite od svojih roditelja nove bate i seke, jer nam bez toga nema bolje budućnosti", rekao je on.

Tadić je dodao da država mora da obezbedi sve mogućnosti da bi se deca u Srbiji što više rađala.

2024 © - Vesti online