Sreda 09.05.2012.
13:54
Vestionline

Ko je uz Tadića, a ko uz Nikolića?

Predsednički kandidati: Tadić i Nikolić
 

Prvi koji je stao na stranu demokrata (u utorak, 8.maja) je Vuk Drašković, lider Srpskog pokreta obnove (SPO) s izjavom "da će u drugom krugu predsedničkih izbora podržati kandidata Demokratske stranke Borisa Tadića, i da veruje da će to isto učiniti i svi članovi i pristalice SPO".

Istog dana, i Dragan Marković Palma je rešio na čiju će stranu uz nedvosmislen komentar: "Za nas su izbori završeni i želim da pozdravim budućeg predsednika Srbije Borisa Tadića"...

Radikali "neutralni"

I Srpska radikalna stranka se oglasila - neće podržati Tadića i Nikolića, uz opasku ko je lošiji izbor...

Dinkić, ispred Ujedinjenih regiona Srbije, koji će "još jače i odlučnije nastaviti borbu za jake regione i decentralizaciju Srbije, bez obzira da li će biti u vlasti ili u opoziciji na republičkom nivou".

Najviše je "tvrdio pazar" Ivica Dačić (ispred koalicije SPS-PUPS-JS), ali i taj dogovor s Tadićem je pao danas (sreda, 9. maj), što i nije bilo neko iznenađenja.

Tadića je u četvrtak, 10. maja podržala i Partija evropskih socijalista (PES) uz ocenu da je on "jedini kandidat koji može da vodi Srbiju u narednim godinama"

Što se tiče predsedničkog kandidata naprednjaka, podrška je prvo stigla od Nove Srbije i Velimira Ilića Srbija uz obrazloženje da "sa ovom vlašću ne sme više da izgubi ni jedan dan", a potom i od koalicije udruženja izbeglica.

Pošto su se dogovorili o pitanju neutralnosti i promeni Ustava, i Demokratska stranka Srbije je podržala Nikolića.

REZIME

Za Tadića: SPO, URS, SPS - PUPS - JS, Partija evropskih socijalista

Za Nikolića: NS, Koalicija udruženja izbeglica, DSS

"Neutralni": SRS

Šta je ko kome obećao, znaćemo posle izbora koji su, da podsetimo, 20. maja....

2024 © - Vesti online