Četvrtak 10.05.2012.
12:21
Vesti

Iz kućnog pritvora prodaje luksuznu vilu

Ron i Odeta Medić

Kuća ima bazen s pogledom na zaliv, kao i prostorije za osoblje, gde je živeo Medićev batler. Gospodin Medić od hapšenja živi odvojeno od svoje žene Odete, poreklom Litvanke, mlađe od njega 20 godina. Odeta provodi najveći deo vremena na jugu Francuske.


Moderna kuća na tri sprata sa sedam kupatila na Volsli roudu nalazi se na spisku za prodaju na internet-stranici agenta "Lj Hooker" iz Dabl Beja. Posetioci u kuću ulaze staklenim liftom u stilu Džejmsa Bonda, izvestio je "Dejli telegraf".

Gospodin Medić, zajedno sa svojim bratom Rojem, stekao je bogatstvo menjajući namenu farmi na zapadu Sidneja u stambene i poslovne prostore i male trgovinske centre. Najveći mu je preduzimački uspeh podizanje šoping-centra Norton strit Plaza u Lajkhardtu.


Gospodin Medić danas živi u apartmanu u soliteru i mora da na zglobu nosi narukvicu za praćenje, što je jedan od uslova njegovog puštanja na slobodu uz kauciju.


Očekuje se da bi kuća u Point Pajperu, mogla da bude prodata po ceni do 40 miliona dolara. Neslužbeno, na prodaji je duže od godine dana.

 

Moguća sudska nagodba

 

Na Centralnom lokalnom sudu u Sidneju, sudski pretres u vezi sa optužbom protiv Rona Medića za ubistvo u utorak je odložen do 19. juna. Ovo je sudija za prekršaje Džuli Huber učinila na zahtev tužbe koja čeka odluku državnog tužioca o tome da li će on odobriti imunitet bilo kome od optuženih uz Medića. Za ubistvo su optuženi, pored njega, Laki Gatelari, Senad Kaminić, Kristofer Estefan i Haišam Safetli.


Braća Ahmad i Nizar Saman optuženi su za zaveru za ubistvo Majkla Mekgerka sredinom 2009. godine, koji mesec pre nego što je ovaj i ubijen.
Imunitet od krivičnog gonjenja za nekoga od njih mogao bi da bude odobren u zamenu za svedočenje u korist optužbe.


Medić koji je na slobodi uz kauciju od 500.000 dolara nije bio u sudnici.

 

2024 © - Vesti online