Utorak 08.05.2012.
15:38
Beta

Mićunović: Tadić pobeđuje!

 Mićunović: Tadić pobeđuje, dogovor DS i SPS o Vladi

"Ucenjivački potencijal ne sme da bude glavni politički kapital, jer je to bitno da bismo izbegli nedostatke prethodnih koalicija u kojima je bilo neslaganja i ucenjivanja", rekao je Mićunović novinarima u beogradskoj kafani "Ima dana" na skupu povodom 9. maja, Dana Evrope, koji je organizovao Evropski pokret u Srbiji.

Upitan šta će se dogoditi ako Srpska napredna stranka "udavači Dačiću ponudi bolje uslove za srećan četvorogodišnji koalicioni brak", Mićunović je odgovorio da je to "Dačićeva stvar".

"Neka drugi prave trgovinu kako hoće, ali mi nećemo trgovati. Dačić je bio u Vladi i čak je bio zamenik predsednika Vlade i odgovoran je za sve što je ta Vlada radila, kao i svi drugi. Očekujem da ćemo napraviti zajednički program", rekao je Mićunović.

Mićunović je istakao da bi svi akteri morali i danas da znaju kakav program imaju i da se ne može reći "pa, ja mogu sa svakim".

"Kada neko može sa svakim to jasno govori da on ne stoji čvrsto ni uz jedan program. Nije dobar stav kada neko između dve suprotne opcije kaže 'ja mogu i sa jednim i sa drugim', to je jako teško, kao što ne mogu ni da zamislim Vladu u kojoj bi jedni bili za Evropu a drugi protiv i u kojoj bi bilo velikih razlika. O tome ćemorazgovarati kada se završe izbori", rekao je Mićunović.

Mićunović je istakao da mora postojati jasan program o tome šta buduća Vlada želi da uradi sa Srbijom, i naveo da su to pre svega evropske reforme i usvajanje evropskih vrednosti, što brže dobijanja datuma za pregovore i članstvo u EU, kao i socijalna politika.

"Koalicija mora da se ponaša kao tim, što znači da se može pregovarati prilikom pravljenja programa i mogu se praviti kompromisi, ali kada se utvrdi program, onda Vlada mora da funkcioniše. Očekujem da će Tadić pobediti i da će se onda napraviti jasan program i da ćemo napraviti najširi konsenzus da Srbiju polako pokrećemo u
dobrom smeru", rekao je Mićunović.

2024 © - Vesti online