Utorak 08.05.2012.
13:41
B92

Kusturica na Putinovoj inauguraciji

Kusturica u prvom redu, pravo ispod loga ruske televizije

Kusturica je stajao u prvom redu kraj crvenog tepiha kojim je prošao Putin odmah posle polaganja zakletve u dvorani Svetog Andrije, a među svetski poznatim zvanicama iz sveta filma bio je i bivši guverner Kalifornije i glumac Arnold Švarceneger.

Svečanosti koju su direktno prenosile državne televizije prisustvovalo je oko 3.000 gostiju, članovi oba doma parlamenta, sudije Ustavnog suda, predstavnici diplomatskog kora, vlade Rusije, federalnih organa vlasti, kao i lideri svih konfesija, javne ličnosti, novinari, biznismeni.

Naš reditelj svetskog glasa i veliki prijatelj čuvenog ruskog kolege Nikite Mihalkova, je prilikom svog nedavnog boravka u Rusiji uoči predsedničkih izbora izjavio: "Da sam Rus, glasao bih za Putina".

Kusturici je pre dve godine patrijarh moskovski i cele Rusije Kirili uručio nagradu za učvršćivanje i širenje jedinstva pravoslavnih naroda, kada se među nagrađenima našao zajedno sa tadašnjim predsednikom Rusije Dmitrijem Medvedevim, koji je primio priznanje za razvoj odnosa države i crkve.

2024 © - Vesti online