Utorak 08.05.2012.
10:33
Vestionline, Beta

Vest Hem na pragu povratka u Premijer ligu

Vest Hem na pravom putu za najbolju ligu Engleske

Fudbaleri Vest Hema pobedili su Kardif sa 3:0 u revanš meču polufinala plej-ofa za plasman u Premijer ligu Engleske. "Čekićari" su slavili i u prvoj utakmici u gostima sa 2:0, pa je ukupnim rezultatom od 5:0 nadigrao Velšane u polufinalu.

Strelci za Vest Hem bili su Kevin Nolan u 15. minutu i Rikardo Vas Te u 40, da bi konačan rezultat u nadoknadi vremena postavio Niki Mejnard.

Tim iz Londona je tako prvi finalista duela čiji će pobednik uz Reding i Sautempton sledeće godine igrati u engleskom elitnom društvu. U drugom revanšu polufinala sastaju se Blekpul i Birmingem, a Blekpul je slavio u prvom meču sa 1:0.

Iz Čempionšipa plasman u Premijer ligu obezbedila su dva prvoplasirana tima Reding i Sautempton, dok će treće mesto zauzeti pobednik plej-ofa u kome igraju timovi plasirani od trećeg do šestog mesta.

U najbolje lige Engleske u niži nivo takmičenja već su se preselili Vulverhempton i Blekburn Rovers koji je porazom na "Ivud Parku" od Vigana 0:1 ostao bez šansi za opstanak. Treći klub koji se premešta u Čempionšip biće Boton ili KPR.

2024 © - Vesti online