Ponedeljak 07.05.2012.
13:23
Vestionline

Dveri: Prešli smo cenzus za parlament!

Dveri osporavaju preliminarne rezultate RIK-a i Cesida

Dveri su saopštile da je izborna noć bila prepuna maniulacija u cilju obaranja njihovih rezultata ispod cenzusa i onemogućavanja ulaska u parlament. Prema njihovim rečima, nijedna televizija sa nacionalnom frenkvencijom nije izveštavala iz izbornog štaba Dveri, članovi ove partije nisu pozvani da gostuju na većim televizijama,a analitičari su njihov rezultat prećutkivali.

Dveri posebno ističu da je u noći, kada njihovi rezultati nisu spominjani na najgledanijim medijima, oboren i njihov sajt u 22 sata, tako da svoje izborne rezultate nisu mogli da saopšte naredna četiri časa.

Zamerka Cesidu ove političke partije je nedoslednost u predstavljanju izbornih rezultata. Oni ističu da Cesid u jednom momentu navodi 3,7 procenata dobijenih glasova, a u sledećem prizanaje osvojenih 4,4 do 4,6 i to bez rezultata sa Kosova i Metohije.

Dveri su u Čačku i Kraljevu osvojile preko 10 odsto glasova, a u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu i drugim velikim gradovima prešli su cenzus. Zanimljivo je da su glasači iz Kanade najviše glasali za Dveri, a podrška dijaspore bi bila i veća, ali su naši ljudi u rasejanju bili onemogućivani da glasaju na izborima, saopštile su Dveri.

2024 © - Vesti online