Ponedeljak 07.05.2012.
05:53 >> 18:46h
Beta

LOKALNI IZBORI - širom Srbije

Foto: Ilustracija

PREŠEVO - Srpske stranke nisu prešle cenzus

Predsednik Opštinske izborne komisije u Preševu Zećir Mistari izjavio je u ponedeljak da nijedna srpska partija nije prešla cenzus i ušla u lokalni parlament.

Predsednik Opštinske izborne komisije u Preševu Zećir Mistari izjavio je danas da je na lokalnim izborima (DPA) Ragmija Mustafe, dok srpske partije nisu ušle u lokalnu skupštinu.

Prema preliminarnim rezultatima najviša glasova osvojila Demokratska partija Albanaca (DPA) - 40,6 odsto sa 17 odborničkih mesta. Sledi Partija za demokratsko delovanje Rize Haljimija imaće 10 odbornika, a Demokratska unija Albanaca imaće šest odborničkih mandata. Grupa građana "Demokratski preporod" imaće tri odbornička mandata, a Demokratska unija doline (DUD) Skendera Destanija dva.

Smederevo: Poništeni rezultati glasanja na 11 izbornih mesta
 

Na jedanaest izbornih mesta u
Podunavskom okrugu poništeni su rezultati izbora za gradsku
skupštinu Smedereva zbog propusta i nepravilnosti, rekao je novinarima predsednik izborne komisije Stevan Janković.

 

Dodao je da su rezultati glasanja poništeni na izbornim mestima u Radincu, Vranovu, Lipama, Osipaonici, Badljevica, Saraorci 1 i 2, i u smederevskim mesnim
zajednicama Carina jedan i pet, Leštar tri i Sveti Sava jedan.

 

Nepravilnosti su što ima više listića nego glasača u biračkom
spisku, što je nepotpisan  kontrolni listić, zatim nisu evidentirani građani koji su glasali van biračkog mesta, kao i to što je neko glasao, a da nije imao pravo.  

Koalicija "Srpska lista za bolje Preševo" oko Srpske napredne stranke (SNS), dobila je 430 glasova, odnosno 2,7 odsto glasova, a Koalicija "Preševska kotlina za jedinstvenu Srbiju-Ivica Dačić" dobila je 413 glasova, odnosno 2,6 odsto od izašlih birača, kazao je Mistari.

PANČEVO - Najviše glasova osvojio DS

Na lokalnim izborima u Pančevu najviše glasova osvojila je lista Demokratske stranke (DS) za koju je glasalo 21,25 odsto izašlih birača, dok je Srpska napredna stranka (SNS) osvojila 20,41 odsto, saopštila je danas Izborna komisija Grada Pančeva.

Treća je Socijalistička partija Srbije (SPS) koja je sovojila 14,25 odsto glasova.

U lokalnom parlamentu odbornike će imati i Ujedinjeni regioni Srbije koji su osvojili 6,73 odsto glasova, Demokratska stranka Srbije (6,59 odsto), Liga socijaldemokrata Vojvodine (6,29 odsto) i Liberalno demokratska partija (6,26 odsto).

Postoji verovatnoća da će jednog odbornika u novom sazivu lokalnog parlamenta koji ima 70 odbornika imati i Savez vojvođanskih Mađara, najavljeno je iz Izborne komisije u Pančevu.

Na opšte izbore u nedelju 6. maja izašlo je 53.874 punoletna građanina, što je 47,41 odsto upisanih u birački spisak, dodaje se u saopštenju.

NOVI SAD - Vodi DS, slede LSV i SNS

Prema nepotpunim rezultatima, na lokalnim izborima u Novom Sadu najviše glasova osvojila je koalicija oko Demokratske stranke, 18,7 odsto, rečeno je u ponedeljak agenciji Beta u Gradskoj izbornoj komisiji (GIK). Na drugom mestu je Liga socijaldemokrata Vojvodine sa 16,64 odsto, a na trećem koalicija oko Srpske napredne stranke sa 16,1 odsto osvojenih glasova.

Sledi koalicija oko Socijalističke partije Srbije sa 8,2 odsto, Romska demokratska stranka sa 6,4 odsto, Demokratska stranka Srbije sa 5,8 odsto, dok su nešto iznad cenzusa Dveri sa 5,2 i radikali sa 5,07 odsto osvojenih glasova.

Reč je o rezultatima sa 125 od ukupno 196 biračkih mesta u Novom Sadu, precizirali su u GIK-u.

NIŠ - Pobeda SNS-a

Gradska izborna komisija u Nišu saopštila je u ponedeljak da je na osnovu 115 od ukupno 173 biračka mesta u Nišu koalicija Pokrenimo Srbiju koju predvodi Srpska napredna stranka (SNS) osvojila 21,04 odsto glasova, dok je za Demokratsku stranku (DS) glasalo 18,58 odsto birača.

Na lokalnim izborima u Nišu, za gradsku skupštinu Nišlije su glasale za jednu od 14 partija, koalicija i grupa građana koje su se borile za 61 mesto u lokalnoj skupštini.

U Nišu je u birački spisak upisan 230.961 građanin. Koalicija SPS-PUPS-JS osvojila je 13,96 odsto, Ujedinjeni regioni Srbije 13,83, Demokratska stranka Srbije 6,08 i koalicija koju predvodi Liberalno-demokratska stranka 5,62 odsto glasova.

Ispod cenzusa su Dveri sa 4,5 odsto, Srpska radikalna stranka sa 3,88 i reformisti sa 3,40 odsto osvojenih glasova u Nišu.

ŠABAC - Demokrate ubedljive u Šapcu

Prema preliminarnim rezultatima šabačke Gradske izborne komisije, Demokratska stranka je u tom gradu osvojila 30 odsto glasova, dok je drugi SNS sa 16,5 odsto, a treći URS sa 12,08 odsto. Izborni cenzus prešle su i Socijalistička partija Srbije sa 8,89 odsto, Preokret sa 6,23 odsto i Demokratska stranka Srbije sa šest
odsto.

U Šapcu je pravo glasa imalo 105.283 birača, a glasalo je 62.293. Prema rečima predsednika Gradske izborne komisije Valentine Lovrin Jevtić, komisiji nije dostavljen ni jedan prigovor na tok izbora i rezultate.

UŽICE - Najviše glasova za DS
Koalicija "Izbor za bolji život - Boris Tadić" osvojila je 21 mandat u lokalnom parlamentu Užica, saopštila je u ponedeljak Gradska izborna komisija prve nezvanične rezultate. Koalicija SPS-PUPS-JS-Ivica Dačić imaće 10 mandata, a Preokret-Čedomir Jovanović četiri mandata. Lista "Pokrenimo Užice-Tomislav Nikolić" SNS-NS-PŠ-BK osvojila je 15 mandata, URS i DŠ po sedam, a Dveri tri mandata.

Gradski parlament u Užicu ima 67 odbornika i za formiranje vlasti potrebna je većina od 34 odbornika. Okosnicu vlasti u ovom gradu činile su koalicije okupljene oko Demokratske stranke i SPS-a. Izlaznost birača na izborima 6. maja u Užicu bila je 56,72 odsto od 69.517 upisanih birača, podatak je Gradske izborne komisije na osnovu obrađenog materijala sa svih biračkih mesta.

NOVI PAZAR - Najviše glasova pokupila stranka Rasima Ljajića

Najviše glasova u Novom Pazaru osvojila je koalicija Evropski Novi Pazar-Rasim Ljajić, sledi SDA-Sulejmana Ugljanina, dok je koalicija Sve zajedno BDZ-Emir Elfić na trećem mestu, saopštila je Informativna služba Novog Pazara. Lista Evropski Novi Pazar-Rasim Ljajić dobila je 14.190 glasova, odnosno 32,66 odsto, SDA-Sulejmana Ugljanina osvojila je 11.430 glasova (26,31), a koalicija Sve zajedno BDZ-Emir Elfić 8.638 glasova (19,88).

Svih preostalih šest partija i koalicija koje su ušle u trku za Skupštinu Novog Pazara ostvarile su znatno manji učinak. Pravo glasa u Novom Pazaru na izborima 6. maja imalo je 79.296 građana, od kojih je na izbore izašlo 44.147. Skupština grada Novog Pazara ima 47 odborničkih mesta.

VALJEVO - Poraz demokrata u Valjevu

U šeset opština Kolubarskog okruga, Demokratska stranka (DS) izgubila je lokalne izbore u Valjevu, Mionici i Osečini, pobedila je u Ubu i Lajkovcu, dok je u Ljigu osvojila isti broj mandata kao i Nova Srbija (NS).

U Valjevu, na obrađenih 115 od 118 biračkih mesta, koalicija SPS-PUPS-JS-SDPS ima 7.455 glasova (20 odsto), koalicija SNS-NS-PŠ 7.350 (20 odsto), DS 6.179 (17 odsto), Grupa građana Pobeda Slobodana Gvozdenovića 5.265 (14 odsto), Pokret za Valjevo 2.515 (7 odsto), LDP-SPO 2.385 (6 odsto), DŠ 2.228 (6 odsto) i URS 2.031 (5 odsto). Po 11 mandata imaće SNS i SPS, DS 9, GG Pobeda 8, a Pokret za Valjevo, LDP-SPO, DŠ i URS po tri od 51 odbornika. Ispod cenzusa su
SRS 1.123 (3 odsto) i Komunistička partija (KP) sa 578 glasova (2 odsto).

UB - DS-u najviše mandata

Na Ubu je DS osvojio 11 mandata, koalicija oko SNS 10, SPS-PUPS-SDPS osam, URS šest, a DSS pet od ukupno 40 mandata. U Mionici nisu obrađena još dva mesta, koja, kako kažu u OIK, ne mogu da bitno promene redosled NS, DS, SPS-PUPS, SNS, SRS. Ispod cenzusa su DŠ, JS i LDP-SPO. Bira se 39 odbornika. U Lajkovcu DS ima 10, DSS devet, SPS osam, SNS pet, a NS tri od 35 mandata.

LJIG - Pobedila NS

U Ljigu je pobedila NS sa 17,64 odsto i 6 mandata, koliko ima i DS. SNS i SPS su osvojile po pet mandata, dok po dva mandata imaju URS, SRS, Dveri i DSS. U Osečini je koalicija SPS-PUPS-JS dobila 10 odbornika, URS devet, koalicija oko SNS osam, DS i DS S tri. Ispod cenzusa su Pokret radnika i seljaka, Preokret, SRS i SPO. Od 11.095 upisanih izašlo je 6.608 birača, ili 59,56 odsto.

GORNJI MILANOVAC - Ubedljiva pobeda socijalista

Od 45 odborničkih mesta u lokalnom parlamentu u Gornjem Milanovcu, Socijalistička partija Srbije osvojila je 20, a Srpska napredna stranka 9 mandata, rečeno je u Opštinskoj izbornoj komisiji. Predsednik komisije Dragan Jevremović je izjavio da prema nezvaničnim rezultatima, još četiri stranke imaće odborniike: Demokratska stranka 6, Ujedinjeni regioni Srbije i Demokratska stranka Srbije po 5, a Nova Srbija 4.

VRANJE - Najviše glasova dobio SPS

Gradska izborna komisija u Vranju je u ponedeljak, na osnovu do sada obrađenog izbornog materijala lokalnih izbora, saopštila da je najveći broj glasova za odbornike u Skupštini grada Vranja dobila lista koju predvodi Socijalistička partija Srbije.

Prema podacima sa 91 biračkog mesta od ukupno 106, lista SPS-PUPS-JS-SDPS dobila je 10.192 glasa. Sledi lista "Za demokratsko Vranje - Goran Stefanović" sa 7.416 glasova, zatim lista okupljena oko Srpske napredne stranke (7.100 glasova), lista Ujedinjeni regioni Srbije (6.139), a potom Demokratska
stranka Srbije sa 2.950 glasova. Po 1.835 glasova osvojile su Srpska radikalna stranka i Nova Srbija, a Dveri 1.592 glasa.

U opštini Vranjska Banja, koja se nalazi u sastavu grada Vranja, najviše glasova dobila je Demokratska stranka, zatim slede socijalisti, a na trećem mestu su Ujedinjeni regioni Srbije. Izlaznost na osnovu obrađenog materijala je nešto više od 57 odsto.

ZRENJANIN - SNS dobila najviše glasova

Lista "Pokrenimo Zrenjanin - Tomislav Nikolić" osvojila je najviše glasova u Zrenjaninu, 29 odsto, dok je lista "Demokratska stranka - Boris Tadić" druga sa 19,5 odsto glasova, saopštila je jutros Gradska izborna komisija. Na osnovu do sada obrađenih rezultata, Liga socijaldemokrata Vojvodine osvojila je 15 odsto glasova, Socijalistička partija Srbije 10, Srpska radikalna stranka 5,3 odsto, a Savez vojvođanskih Mađara 3,4 odsto glasova.

Ostale liste dobile su manje od četiri odsto glasova. Prema do sada obrađenim podacima, na 45 biračkih mesta u gradu glasalo je 39.923 birača, odnosno oko 70 odsto ukupnog biračkog tela.

KRAGUJEVAC - Veroljub Stevanović osvojio najviše glasova

Gradska izborna komisija Kragujevca saopštila je da je na osnovu pregledanih 13 od 166 biračkih mesta na izborima za lokalni parlament, lista "Veroljub Verko Stevanović zajedno za Kragujevac - URS" osvojila 41,22 odsto glasova. Na drugom mestu je lista "Pokrenimo Kragujevac - Tomislav Nikolić" sa 19,61 odsto glasova, a na trećem "Izbor za bolji život - Boris Tadić" sa 13,43 odsto.

Četvrto mesto u Kragujevcu osvojila je koalicija okupljena oko Socijalističke partije Srbije sa 9,64 odsto glasova, a peto mesto Demokratska stranka Srbije sa 5,3 odsto.

Preokret je osvojio 3,21 odsto glasova, a Srpska radikalna stranka 2,67 odsto, dok su Dveri osvojile 1,88 odsto.

ČAČAK - Pobeda naprednjaka

 Čačani su na parlamentarnim i predsedničkim izborima najviše glasova dali koaliciji "Pokrenimo Srbiju" koju predvodi Srpska napredna stranka (SNS) i predsedničkom kandidatu te stranke Tomislavu Nikoliću. Koalicija "Pokrenimo Srbiju - Tomislav Nikolić" dobila je 25,14 odsto glasova, "Izbor za bolji život - Boris Tadić" 15,9 odsto, "Ivica Dačić- SPS, PUPS, JS" 15,12 odsto, a "Dveri za život Srbije" 13,25 odsto glasova.

Demokratska stranka Srbije dobila je 7,29 odsto glasova, Preokret 6,64 odsto, dok su Ujedinjeni regioni Srbije osvojili 5,2 odsto glasova. Na predsedničkim izborima u Čačku najviše glasova, 26,01 odsto, dobio je kandidat SNS Tomislav Nikolić, dok je lider Demokratske stranke Boris Tadić osvojio 20,4 odsto glasova.

JAGODINA - Ubedljiva pobeda koalicije JS-SPS-PUPS 

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma izjavio je da je koalicija njegove stranke sa SPS i PUPS u Jagodini dobila više od 60 odsto glasova na
lokalnim izborima.

"U Jagodini je lista naše koalicije za poslanike dobila preko 45 odsto glasova, a kandidat za predsednika Ivica Dačić dobio je 50 odsto glasova", rekao je Marković u nedelju uveče brojnim okupljenim građanima i pristalicama JS ispred sedišta te stranke u Jagodini.

"Onima iz Beograda dušu ću da izvadim. Već jednom treba da se realizuje prava decentralizacija u Srbiji. U Jagodini jedino nije bio Obama jer ga nikad nismo ni zvali. Zato i njega pozivam da dođe u najbolji grad u Evropi", kazao je Marković.

KRALJEVO - DS vodio, SNS pobedila

Koalicija "Pokrenimo Srbiju - Tomislav Nikolić" osvojila je 16 od ukupno 70 odborničkih mandata u Skupštini opštine Kraljeva, saopštila je u ponedeljak Gradska izborna komisija (GIK) u tom gradu. Prema navodima GIK-a, lista "Izbor za bolji život - Boris Tadić" imaće 13 odbornika, SPS-PUPS-Jedinstvena Srbija imaće 11, Dveri 7, dok će Ujedinjeni regioni Srbije imati 6 odbornika.

"Pokret za Kraljevo - Puls Srbije - Ljubiša Jovašević" imaće 5 odbornika u parlamentu tog grada, dok će "Preokret", "Složno za Kraljevo - Socijaldemokratski savez" i "Demokratska stranka Srbije - Vojislav Koštunica" imati po četiri mandata.

Srpska radikalna stranka i Pokret za moje Kraljevo nisu prešli izborni census za ulazak u Skupštinu grada Kraljeva. Na biračkom spisku za lokalne parlamentarne izbore bilo je upisano 103.169 birača koji su imali pravo glasanja na 129 biračkih mesta. 

PIROT - URS pobednik

Uz vatromet i trubače u nedelju u ponoć je ispred prostorija Koalicije za Pirot Vladan Vasić - Ujedinjeni regioni Srrbije u centru Pirota proslavljena pobeda te liste na lokalnim izborima. Prema polovini obrađenih podataka, procene su da je ta lista osvojila najviše glasova na lokalnim izborima.

Prema podacima te koalicije, drugo mesto osvojila je lista Pokrenimo Pirot - Tomislav Nikolić sa 14,38 posto, treća lista je Ivica Dačić-SPS-PUPS sa 10,45 odsto, a četvrta je lista "Za bolji život - Boris Tadić" sa 10,26 odsto.

KRUŠEVAC - Grupa građana "Dr Katančević - Promene" izvojevala pobedu

U Kruševcu je na lokalnim izborima, na osnovu obrađena 103 biračka mesta od ukupno 132, najviše glasova osvojila lista Grupe građana "Dr Katančević - Promene" - 22,84 odsto, saopštila je danas Gradska izborna komisija preliminarne rezultate.

Prema tim podacima, na drugom mestu je lista Srpske napredne stranke sa 21,81 odsto, na trećem mestu je lista SPS-JS sa 16,82 odsto glasova, a slede lista "Izbor za bolji život" sa 14,46 i DSS sa 7,07 odsto glasova.

Na osnovu do sada obrađenih glasova, URS je osvojio 4,36 odsto, SRS
3,58 odsto, a "Preokret" 3,07 odsto.


SUBOTICA - DS u vođstvu 

Demokratska stranka je, po podacima izbornog štaba svog gradskog odbora, osvojila ubedljivu većinu glasova na svim nivoima nedeljnih izbora u Subotici. Prema preliminarnim rezultatima, posle obrade blizu 40 odsto glasova, DS je na lokalnim izborima u Subotici osvojila 27 odsto glasova. Drugoplasirani je Savez vojvođanskih Mađara (SVM), sa 18 odsto.

Uz te dve stranke, cenzus na izborima za lokalnu skupštinu prešli su Srpska lista predvođena DSS-om sa 8 odsto, Koalicija "Promenimo Suboticu (SNS)" sa 10, kao i Socijalistička partija Srbije i Liga socijaldemokrata Vojvodine sa po 6 odsto glasova. Na granici cenzusa je Preokret, predvođen Liberalno demokratskom partijom.

2024 © - Vesti online