Ponedeljak 07.05.2012.
01:45
B92

Dačić i SPS slave uz trubače (VIDEO)

Ivica Dačić: Zna se ko će da bude premijer
 

"Želim da se zahvalim narodu Srbije, jer je glasao za mene i našu poslaničku listu, kao i liste na lokalnim izborima. Ako politički analizirate, iako su neki kandidati i stranke osvojili izbore - mi smo najveći pobednici", kazao je lider socijalista.

Dačić je naveo da su socijalisti na prošlim parlamentarnim izborima imali 313.000 glasova, a da sada imaju preko pola miliona i na parlamentarnim izborima i na predsedničkim.

"Ovo je naš najbolji rezultat posle petog oktobra 2000", naglasio je on. To je, kako je rekao, dokaz da Srbija treba da ima jasnu politiku i da je čvrsto vodi, pogotovo u trenucima kada je zemlja u teškim trenucima.

"Ako pogledate uslove u kojima se vodila kampanja, da je na početku bila parlamentarna, a od pola predsednička, da su neki uložili milione, a mi samo svoj rad, veoma smo zadovoljni", kazao je lider SPS.

Dačić se potom zahvalio koalicionim partnerima, Jovanu Krkobabiću, lideru PUPS-a, Draganu Markoviću Palmi, lideru JS.

"U Jagodini smo pobedili apsolutnom većinom. Dobio sam najviše glasova u još nekim gradovima. Pokazao sam da ovde ne postoje samo Tadić i Nikolić, već da ima i treća, narodna Srbija. Ja sam govorio u ime naroda", rekao je on.

Prema njegovim rečima, i DS i SNS su ostvarili slabiji rezultat nego što su očekivali, a socijalisti mnogo bolji.

"Bili bi još bolji da smo znali kakva je kampanja - dok su oni išli u kampanju, ja sam radio svoj posao. Od sutra počinjem kampanju za sledeće predsedničke izbore", naglasio je Dačić

2024 © - Vesti online