Nedelja 06.05.2012.
15:54
Smedia

Silovatelj u zatvoru – posle 31 žrtve!

Foto: Ilustracija

Seksualni manijak u Velikoj Britaniji uspešno je izbegavao zatvor iako je počinio čak 31 krivično delo seksualnog napastvovanja. U drugom slučaju bilo je potrebno da počinilac izvrši 27 krivičnih dela, da bi dospeo iz brave, a u trećem 18.

U britanskom parlamentu pokrenuta je javna rasprava o tome da li tamošnji sudovi osuđuju previše počinilaca krivičnih dela kaznom zatvora. Odgovor nadležnih vlasti bio je pokazivanje statiskike, koja je šokirala javnost. Podaci su izneti za period od 2008 do 2011.

Tom prilikom objavljeno je i da dvojica pedofila nisu osuđena na zatvorske kazne, iako je bilo jasno da su prekršili pravila "Registra pedofila“.

- Kako je moguće da neko izvrši toliko krivičnih dela seksualnog zlostavljanja, a da ne bude u zatvoru - zapitao se tamošnji državni sekretar u Ministarstvu pravde. – Kako bi neko mogao i pomisliti da je previše osuđenika u zatvoru, kad pogleda ovakvu sumornu statistiku.

Portparol Ministarstva pravde Velike Britanije konstatovala je da je dužina zatvorske kazne porastao poslednjih godina, ali je i dodala da su presude u svakom pojedinačnom slučaju stvar nezavisnog pravosuđa.

2024 © - Vesti online