Subota 05.05.2012.
14:14
Vestionline

Lukić jedini kandidat za predsednika FK Crvena zvezda

Nema konkurenciju na izborima FK Crvena zvezda - Vladan Lukić

Vladan Lukić biće, po svemu sudeći, jedini kandidat za predsednika Fudbalskog kluba Crvena zvezda na prvim izborima te vrste u Srbiji.

Na "Marakani" potvrđeno da ni četiri i po meseca od raspisivanja izbora niko nije podneo kandidaturu, ni predstavio svoj program. Aktuelni predsednik stoga je "prelomio" i sa 500 prikupljenih potpisa odlučio da sa svojim timom preuzme odgovornost za vođenje kluba i u narednom mandatu.

Izborna komisija će danas dostaviti prijavu Upravnom odboru, koji će u roku od 72 časa doneti odluku da li se ona prihvata. Očekuje sa da Lukićeva kandidatura bude odobrena i da aktuelni predsednik u ponedeljak javnosti i navijačima predstavi izborni program.

Beogradska sportska štampa prenosi da će Lukića podržati predsednik Sportskog društva Crvena zvezda Petar Škundrić, a da će na mestu generalnog sekretara ostati Đorđe Stefanović.

Lukić je postao predsednik Zvezde 2009. godine, tako što je dobio 30 od ukupno 59 glasova prisutnih članova Skupštine kluba.

Crveno-beli su pod njegovim vođstvom osvojili jedan Kup Srbije, a drugi trofej u najmasovnijem takmičenju pokušaće da osvoje 16. maja, kada u Kruševcu igraju protiv Borca iz Čačka.

Izbori u Ljutice Bogdana biće održani 26, 27. i 28. maja i Lukić će, sasvim izvesno, biti jedini kandidat, s obzirom na to da poslednji rok za podnošenje kandidature ističe 6. maja.

2024 © - Vesti online