Subota 05.05.2012.
17:11
Blic

"Bigfut iz Mineapolisa" dobio cipele broj 100

Pošto odgovarajući broj cipela i patika za njega ne postoji, došao je da mu uzmu meru majstori kompanije “Ribok”, koja je obećala da će specijalno za ovog dobroćudnog džina izraditi obuću po meri, i na taj način mu konačno omogućiti da se normalno kreće i izlazi.

Najveći standardni broj muških cipela u SAD je, naime, 12,5 (naš 47), a Vovekovinskom bi (kad bi ga bilo) odgovarao broj 26 (oko 100 kod nas).

Jedine cipele koje je uspeo da nabavi klizaju se i žuljaju ga, tako da mu je svaki izlazak iz kuće u njima “pogibeljan”, a koliko je njegov problem veliki vidi se i po tome što je već imao 16 hirurških intervencija na stopalima zbog problema izazvanih neogdovarajućom obućom.

Zahvaljujući ponudi “Riboka”, koji na ovaj način i sebi pravi interesantnu reklamu, Vovekovinski će najzad biit u stanju da se normalno kreće i da uživa u nekim za druge ljude uobičajenim aktivnostima, kao što je šetnja sa psom ili odlazak u kupovinu.

Izrada cipela za njega po specijalnom kalupu koštaće 12-20.000 dolara, jer nije u pitanju samo veličina, već, zbog mnogobrojnih deformiteta i pretrpljenih operacija, i specijalni oblik stopala.


2024 © - Vesti online