Nedelja 06.05.2012.
06:47 >> 06:45h
M. Stanković - Vesti - Foto:

Đurđevdanski poklon

Poslednja akcija, u okviru tradicionalnog đurđevdanskog darivanja, a pod pokroviteljstvom Humanitarne organizacije Prohuman iz Bad Salcuflena, čiji je predsednik žena plemenitog srca dr Mirjana Andrejević-Kri, završena je poslednjih dana aprila.


 

Donacija obuhvata tri tone sanitetskog materijala (sterilnih hirurških mantila i maski, sterilnih setova sa hirurškim mantilima, samolepljivih pokrivača) kao i pet ortopedskih kolica, jedan rolator i 14 ortopedskih štaka.


U akciju su se uključili brojni donatori, među kojima je najveći preduzeće sanitetskog materijala Far star iz Hamburga, čiji je direktor dr Donka Lange-Kovačević, koja je sa suprugom Horstom ujedno i vlasnik.

POZIV DONATORIMA


Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta telefonom na br.: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

Dr Andrejević-Kri, zajedno sa suprugom Rajnerom, prisustvovala je utovaru i ispraćaju humanitarne pošiljke koja je krenula iz Hamburga, a potrudiće se da taj isti transport dočeka na Đurđevdan u svom rodnom Kragujevcu i tom prilikom nas je obavestila:


- Ceo transport će stići u Klinički centar Kragujevac u istoimenom gradu, a onda će sanitetski materijal biti raspoređen kliničkim centrima u Raškoj, Novom Pazaru, Kosovskoj Mitrovici i drugim kliničkim centrima širom Srbije, zavisno od potreba.


- Veliku zahvalnost za organizaciju transporta dugujemo: Fondu dijaspore za maticu iz Beograda, transportnom preduzeću "Ranko Belović", takođe iz Beograda, kao i konzulu Vojinu Dragišiću iz Hamburga, koji je zahvaljujući svojim dobrim kontaktima sa zemljacima obezbedio priložnike. Iz Hamburga su Staniša Petrović i Dragan Božičković, a iz Hanovera Redžo Dedeić - posebno je istakla predsednica humanitarne organizacije.
 

Zadovoljstvo

 

Sa izrazom zadovoljstva na licu što učestvuje u ovako važnoj i velikoj akciji, krenuo je put Srbije Jugoslav Spasić, vozač velikog kamiona Milsped, sa tri tone humanitarne pomoći. Zadovoljstvo će, uvereni smo, biti i veće kod onih koji ga čekaju na odredištu.

 

2024 © - Vesti online