Subota 05.05.2012.
01:08
RTS

Nema više mršavih devojčica u "Vogu"

Legendarna Ana Vintur pristala na ovaj dogovor
 

Ana Vintur, urednica američkog Voga, i Emanuel Alt iz francuskog, koja je šokirala javnost fotografijom 10-godišnje devojčice, među urednicama su koje su pristale na ovu novinu.

"Vog veruje da je zdravlje lepo", rekao je Džonatan Njuhaus, predsedavajući "Konde nast internešenela" koji je vlasnik "Voga". "Urednici 'Voga' širom sveta žele da magazini reflektuju njihovu posvećenost zdravlju modela koji se pojavljuju na stranicama lista i dobrobiti čitalaca", naveo je on u saopštenju koje su prenele svetske agencije.

Devojčica od 10 godina na naslovnoj srani "Voga"
 

Urednici su najavili da će se pakt u šest tačaka pojaviti u njihovim junskim izdanjima i da se obavezuju da neće svesno sarađivati sa manekenkama mlađim od 16 godina i onima "koje deluju kao da imaju poremećaj u ishrani".

Ovakve manekenke više nisu dobrodošle

"Sarađivaćemo sa manekenkama koje su, prema našem mišljenju, zdrave i mogu da nam pomognu u promovisanju zdravog tela", naveli su urednici.


Urednici će takođe zatražiti od modnih agencija da im ne šalju maloletne modele, dok će na kastinzima njihove lične karte biti proveravane. Takođe je i zamišljeno da se na snimanju služi zdrava hrana.

Modni dizajneri biće ohrabreni (ali ne i obavezani) da razmotre "posledice nerealno malih veličina odeće što zahteva upotrebu ekstremno mršavih manekenki". "Bićemo ambasadori zdravog tela", poručuju urednici "Voga".

2024 © - Vesti online