Petak 04.05.2012.
17:21
Smedia

Tuga u Aleksincu: Sahranjen Marko Ristić

Marko Ristić
 

Poslednjem ispraćaju prisustvovali su članovi porodice, Markovi školski drugovi, komšije, kao i predsednik Opštine Aleksinac Ivan Dimić. Marko Ristić nestao je 3. marta u ranim popodnevnim satima, a poslednji put je viđen u blizini sela Kraljevo kraj Aleksinca, gde je živeo sa ocem. Zbog mentalne bolesti nije se dobro orijentisao u prostoru, što je, pretpostavlja se, bio i razlog zbog kog se Marko izgubio i gotovo dva meseca lutao po okolini.

U njegovu potragu bili su uključeni pripdnici niške policije i Žandarmeije, ali na žalost, ova akcija nije dala željene rezultate.

Pretposlednjeg dana aprila pronađeno je njegovo telo u reci Moravici. Obdukcija je rađena u Nišu, a DNK analiza na Institutu za sudsku medicinu u Beogradu. Iako Markov otac Slađan nije u prvi mah želeo da poveruje da je pronađeno beživotno telo zapravo njegov mezimac Marko, DNK analiza otklonila je svaku sumnju.

Sudbina Marka Ristića potresla je celu Srbiju. U njegovu potragu bile su uključene i komšije, ali i stanovnici Niša i Aleksinca, verujući da se dečak negde izgubio i da će biti živ vraćen ocu. Nažalost, to se nije dogodilo..

2024 © - Vesti online