Četvrtak 03.05.2012.
15:05
Vestionline

Srpske odbojkašice izgubile i od Rusije

Posle neverovatnog pada u igri i poraza od Holandije sa 3:2, izabranice Zorana Terzića su od Rusije pretrpele i drugi poraz na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre koji se igra u Ankari.

Prvi set je u mnogome odlučio pobednika ovom meča, pošto su srpske odbojkašice imale dobre prilike da ga reše u svoju korist, ali su u dramatičnoj završnici izgubile na poene 29:27.

U drugom setu usledilo je buđenje Srpkinja koje su dobrim blokom i sjajnom realizacijom stigle do izjednačenja u setovima 25:22.

Ipak, u nastavku meča razigrala se najbolja igračica Rusije Ekatarina Gamova, koja je blokom dovela svoju selekciju do velike prednosti 25:16. Četvrti set je bio izjednačen do rezultata 16:16, a tada je ponovo Gamova na svoj servis osvojila pet vezanih poena čime je dovela Rusiju do konačnih 25:19.

Srednji bloker Milena Rašić osvojila je 19 poena za Srbiju, primač Jovana Vesović 18. One su ujedno bile i najbolje u bloku sa tri poena iz tog segmenta igre. Kod Ruskinja, korektor Ekatarina Gamova bila je najbolja sa 25 osvojenih poena.

Poljska trenutno ima dve pobede, a Rusija i Holandija, koje sutra igraju jedna protiv druge, imaju po jednu, dok je Srbija, kolo pre kraja takmičenja po grupama, bez trijumfa. U polufinale turnira u Ankari plasiraće se dve reprezentacije iz Grupe.

Srbija će sutra igrati poslednji meč sa Poljskom bez šansi da se plasira u polufinale turnira. Poslednju priliku za odlazak u London evropske šampionke imaće od 19. do 27. maja na Interkontinentalnim kvalifikacijama u Japanu.

2024 © - Vesti online