Četvrtak 03.05.2012.
13:41
Milan Jovanović

Nikolić: Pobedićemo DS na svim nivoima

Tomislav Nikolić: Verujem da možemo da formiramo Vladu
 


Kako objašnjavate činjenicu da nikada do sada DS protiv vas nije vodila ovako prljavu kampanju. Koji je sada razlog?


- Prošlo je četiri godine otkako je na vlasti Demokratska stranka, koja za to vreme nije učinila ništa dobro za Srbiju. Preciznije, napravili su od naše divne zemlje najsiromašniju državu u regonu, zadužili su nas toliko da će dugove vraćati naredne dve generacije, otpustili su stotine hiljada radnika, broj nezaposlenih dostiže skoro milion... Nemaju da ponude ništa novo. Nisu izašli ni sa jednom idejom, programom, rešenjem. Njihova politika je poražena. Srbija više ne želi Demokratsku stranku. Oni to znaju. Samo se bore da očuvaju svoje privilegije i to je sve.

- Srpska napredna stranka je građanima ponudila konkretan i precizan program koji smo razrađivali od osnivanja, pre tri i po godine. Reč je o ulaganju u selo, zatim o privlačenju investitora kroz Kancelariju za brze odgovore, o osnivanju razvojne banke koja će subvencionisati privredu, o reformi poreskog sistema, opštoj brizi o majkama i deci... Nikoga nismo zaboravili! Mi hoćemo da Srbija opet stane na noge. Obišao sam celu zemlju, uzduž i popreko. Građanima sam predočio naše mere za oporavak srpske ekonomije. Čuo sam ja njih a, bogami su i oni čuli mene. Gde god da sam išao, dobio sam podršku. Građani žele promene. Žele da rade. I oni nam veruju da i mi želimo isto. To je razlog za napade Demokratske stranke na moju stranku i mene.

- Prepoznali su u nama žestoku konkurenciju i pobednike na izborima. Pošto nisu imali adekvatno oružje protiv nas, izabrali su prljavu kampanju. Ali, prevarili su se! Građani su uvideli da nemaju ništa drugo i da je to njihov jedini način borbe, a da je naš - ozbiljne i konkretne mere. Rezultat će biti naša pobeda na svim nivoima.

Evidentno je da će Srbija predsednika dobiti u drugom krugu. Na čije glasove otpalih iz trke računate?

- Ne računam... Ne bavim se matematikom. To nije moja politika. Ja sam fokusiran na čistu pobedu, osim toga ja sam veoma strpljiv čovek i sačekaću da se prebroje glasovi posle prvog kruga, pre nego što vam išta kažem u vezi sa drugim krugom. Više puta sam poručio da za režim Borisa Tadića glasaju oni koji dobro žive, koji imaju velike plate, koji su dobili 1000 evra akcija od Dinkića. Ko želi promene, brži i napredniji razvoj Srbije glasaće za nas. I pobedićemo, videćete da ćemo slaviti 6. maja!

Jorgovanka Tabaković budući premijer

 

Ima ocena da je mnogo ranije trebalo da istaknete Jorgovanku Tabaković kao kandidata za premijera. Zbog čega ste čekali?

 

- Zašto nas ne pustite da vodimo politiku onako kako mi mislimo da treba. Pa dokazao sam vam to! Ja znam šta radim. Pre tri i po godine osnovao sam potpuno novu stranku, krenuo sam od nule. Vidite dokle smo stigli za tako malo vremena. Postali smo toliko snažni da smo jedina prava konkurencija vladajućoj koaliciji i još ćemo ih pobediti na izborima. Dakle, hoću da kažem da smo izašli sa rešenjem za premijera baš u pravom trenutku. Ja sam zadovoljan, nisam se pokajao što ranije nisam saopštio ime našeg kandidata za premijera. Time sam prekinuo bar deo spekulacija dokonih analitičara i zlonamernih medija o tome kome ćemo sve ponuditi to mesto u zamenu za podršku.

 

Slažete li se sa ocenama da će i sledeća vlada zavisiti od SPS-a i Dačića. Postoji li mogućnost da SPS promeni stranu i priđe Vama?

- I to je u domenu kalkulisanja. Kao što rekoh, nije moj stil da, kao Demokratska stranka, brojim do 126, stavim rogove u vreću, pa onda kažem da sam na vlasti. Ne! Očekujem pobedu.
 

Mediji su protiv nas

 

Zašto tvrdite da su svi beogradski mediji protiv Vas i SNS-a?


- Zato što imam jake razloge za to. Pa zar ne vidite da su nam zabranili sve spotove koje smo napravili. Njihove protiv nas, svakodnevno puštaju po nekoliko desetina puta. Nema novina ili bilo kog drugog medija koji nije zatrpan izjavama protiv nas. Ništa ne filtriraju, niko ne istražuje da li je tačno ono što govore o nama...jednostavno pristaju da objave sve što im je naručeno iz Tadićevog najbližeg okruženja. Nismi imali obraćanje novinarima, bez najmanje dva maliciozna pitanja. Da, mediji jesu protiv nas.

 

Istraživanje SNS-u nimalo naklonjenog lista "Danas" pokazuje da ste u Nišu i okolini gotovo devet procenata iznad DS-a. Ako tako bude u celoj Srbiji, da li je to dovoljno za formiranje vlade?
 
- Verovatno, mada je većina istraživanja nameštena po nečijoj želji. Velika smo stranka, najjača u Srbiji, podržava nas većina naroda... Neka svako glasa po svojoj savesti i pri tom neka razmisle kako su živeli protekle četiri godine. Verujem da ćemo tada sami moći da formiramo vladu.

U čemu se ogleda strah od promene vlalsti i dolaska SNS-a? Plaši li se neko sudskih procesa i hapšenja?

- Ima tu svega. Nečiste savesti, straha od odlaska sa vlasti, straha od naših najava da ćemo preispitati sve što nije bilo dobro u Srbiji, pa sve do straha od sudskih procesa i hapšenja. Pa nije moguće da niko od ovih koji nam četiri godine gule kožu sa leđa ni za šta nije odgovoran. Itekako mnogi od njih imaju zaprljane ruke. Ima i onih koji su samo svedoci nečasnih postupaka, a siguran sam da ima ispravnih i poštenih ljudi.

- Jedino oni treba da budu spokojni kada mi dođemo na vlast. Više purta sam poručio da ću iskoreniti korupciju i kriminal i verujte mi, datu reč neću pogaziti. Ne može u Srbiji da živi dobro 1%, a ostatak da ne može da sastavi kraj sa krajem. U takvoj Srbiji ni ja, ni bilo ko drugi ne želi da živi.

2024 © - Vesti online