Četvrtak 03.05.2012.
13:33
Vestionline, B92

Murinjo: Najteža titula u karijeri!

 

Slavlje posle meča u Baskiji

Portugalski stručnjak je prekinuo četvorogodišnju dominaciju Barselone, a ističe da mu je ovo najteže osvojena titula u karijeri. Murinjo je tokom trenerske karijere po dva puta osvajao titule šampiona Portugala, Engleske i Italije, a ovo mu je prva u Španiji. Takođe, bio je šampion Evrope sa Portom i Interom, a osvojio je ukupno 19 trofeja od 2002. godine.

“Osvajio sam titule u Portugalu. Italiji i Engleskoj, ali ova je bila najteža. Osvojio sam ukupno sedam šampionata i znam kakav je to osećaj”, rekao je Murinjo posle pobeda nad Bilbaom od 3:0.

"Posebni" smatra da je osvajanje titule veće, jer je Real odoleo pritisku Barselone.

“Barselona je dobila sve mečeve, pobeđivali su do poslednjeg dana. To je klub velike tradicije što znači da smo zaslužili ovaj trofej”, kaže 49-godišnji Murinjo.

Real će titulu proslaviti na tradicionalan način ispred fontane Sibeles veče pre meča sa gostovanja Granadi u subotu. Madriđani u poslednjem kolu dočekuju Maljorku na “Stantjago Bernabeu”.

“Moramo da proslavimo titulu, ali potom moramo da nastavimo sa radom jer će sledeća sezona biti još teža, a imamo i još utakmica u ovoj. Tim je zaslužio veliko poštovanje, i očekujem da će mu “Bernabe” pokazati ljubav na meču sa Majorkom”, dodao je Murinjo.

Prvu titulu u Realu osvojio je i najbolji strelac tima Kristijano Ronaldo.

"Oduševljen sam, ostvarili smo cilj i osećaj je zaista izuzetan. Ovo je veliki poduhvat čitavog tima. Borili smo se dugih deset meseci i zaista je bilo teško osvojiti titulu", rekao je Ronaldo, koji je protiv Atletika promašio penal, ali je kasnije uspeo da se upiše u strelce.

Kapiten Iker Kasiljas ističe da je napredak u ekipi vidljiv i da je srećan zbog titule.

"Sezona je bila izuzetno duga i naporna. Napravili smo korak napred u odnosu na prošlu godinu, ostaje jedino žal za Ligom šampiona. Srećan sam i nadam se da će sledeća sezona biti bolja i u tom pogledu", rekao je Kasiljas.

2024 © - Vesti online