Četvrtak 03.05.2012.
09:54
Srna

Makedonija: Pritvor osumnjičenima za petostruko ubistvo

Foto: Arhiva
 

"Osumnjičenima za petostruko ubistvo kod Smiljkovskog jezera kod Skoplja određen je pritvor do 30 dana", izjavio je advokat Naser Raufi.

Trojica od petorice su prebačeni u istražni zatvor u Skoplju, dok su preostala dvojica u bekstvu.

Raufi je naveo i da se jedan od izvršilaca ubistva branio ćutanjem. Istražne sudije su odredile 30 dana pritvora i još četvorici uhapšenih u policijskoj akciji "Monstrum", koji su osumnjičeni su za kriminal. Najstarijoj među uhapšenima, 60-godišnjoj ženi u čijoj kući je pronađena najveća količina oružja iz kumanovskog sela Otlje, određen je kućni pritvor zbog bolesti, a oduzet joj je pasoš. Još desetorici uhapšenih određen je 48-časovni pritvor.

Tokom istrage za deo optuženih korišćene su posebne istražne mere, bilo je praćeno njihovo kretanje i telefonski razgovori. Makedonska policija podnela je krivične prijave za terorizam protiv petorice, od ukupno 20 uhapšenih, koji su povezani sa petostrukim ubistvom kod Skoplja.


Makedonski MUP je u velikoj akciji "Monstrum" u utorak uhapsio 20 pripadnika radikalne islamističke grupe iz Skoplja osumnjičenih da su povezani sa petostrukim ubistvom. Većina uhapšenih ima makedonsko državljanstvo. U akciji "Monstrum" učestvovalo je oko 800 policajaca.

2024 © - Vesti online