Četvrtak 03.05.2012.
15:08
B92

Bez dozvole za rad 13 visokih škola

Foto: Ilustracija
 

Komisija za akreditaciju i proveru kvaliteta objavila je najnoviji spisak visokih škola koje su dobile dozvolu za rad, ali i onih koje su dobile akt upozorenja.

Od 50 visokih škola koje su Ministarstvu prosvete i nauke podnele dokumentaciju, uverenje o akreditaciji dobilo je 35, a akt upozorenja 13 visokoškolskih ustanove. U dva slučaja odluka je odložena.

U društveno-humanističkim naukama, komisija je proveravala rad 20 škola, piše ovaj beogradski list. Odložene su odluke o akreditaciji Visoke sportske i zdravstvene škole iz Beograda i Visoke ekonomske škole iz Peći (Leposavić). "Zeleno svetlo" u ovoj grupaciji su dobile visoke poslovne škole Blace, Valjevo, Leskovac i Novi Sad, zatim Visoka turistička škola iz Beograda, Visoka škola za poslovno-industrijski menadžment iz Kruševca, kao i vaspitačke visoke škole iz Novog Sada, Šapca i Kikinde.

U medicinskim naukama sve četiri škole su dobile akreditaciju: Visoka zdravstveno-sanitarna škola "Visan", Visoka medicinska škola u Ćupriji, kao i Visoka medicinska škola "Milutin Milanković" i Visoka zdravstvena škola iz Beograda.

2024 © - Vesti online