Četvrtak 03.05.2012.
01:52
Vestionline

Fiorentina otpustila Rosija zbog udaranja Ljajića

Žestok skandal

Čelnici Fiorentine otpustili su trenera Delija Rosija zato što je nasrnuo na Adema Ljajića tokom meča sa Novarom (2:2), nakon što ga je zamenio u 32. minutu.

Lajić je prilikom odlaska na klupu sarkastično aplaudirao sada već bivšem treneru, koga je to toliko razbesnelo da je napao našeg reprezentativca pesnicama, dok su svi na klupi Fiorentine pokušali da ga obuzdaju.

Navijači vikali Ljajiću Cigane

 

Zanimljivo je da su se posle incidenta sa tribina stadiona "Artemio Franki" u Firenci, čuli povici “Cigane, Cigane” za Adema Ljajića, dok je sada već bivši trener Delio Rosi nagrađen podrškom i velikim aplauzom, pri rezultatu 0:2!

"Nažalost morali smo da donesemo ovu odluku, bio je to ozbiljan incident. Još više nas je začudilo to što Rosija svi znao kao mirnog čoveka, ali smo morali da ga otpustimo. Pogazio je vrednosti koje ovaj klub decenijama neguje. Nemam ništa protiv Rosija lično, dobra je osoba, ali njegovo ponašanje nema nikakvo opravdanje. Bila je to poslednja odluka koju smo hteli da donesemo, ali smatramo da je to za dobro ekipe. Razgovarali smo sa njim, on je bio spreman da se izvini, ali je moralo ovako da bude. Kaznićemo i Ljajića, jer je isprovocirao trenera, koji naravno nije smeo onako da reaguje", rekao je Dela Vale.

U saopštenju Fiorentine su navodi da će već u četvrtak krenuti u potragu za novim trenerom. Delio Rosi je u Firencu došao kao zamena za Sinišu Mihajlović, ali je ekipa pod njegovim vođstvom još više potonula, ali je ipak izborila opstanak u ligi.

2024 © - Vesti online