Četvrtak 03.05.2012.
01:50
Beta

Cvetković: Srbija lider u privlačenju investicija

Mirko Cvetković: Srbija napravila gigantski korak ka Evropi
 


"Kruševac, u koji je došla američka kompanija Kuper tajer, svedok je jedne od tih investicija. Mi smo u pregovorima sa mnogim jakim firmama, od kojih su neke već donele odluke i Srbija dolazi na mapu zemalja u kojima posluju velike svetske kompanije. To će se nastaviti i to je nesto što vam garantuje 'Lista za bolji život'", rekao je Cvetković.

On je kazao i da su mnogi pokušali da omalovaže ono što je urađeno u prethodne četiri godine, ali da rezultati govore suprotno.

Cvetković, koji je i premijer Srbije, naveo je da je Srbija u tom periodu napravila "gigantski korak ka Evropi" osvojanjem statusa kandidata za članstvo u EU i da je tome prethodila vizna liberalizacija koja je vratila dostojanstvo građanima Srbije.

"Nijedna Vlada u tako kratkom roku nije napravila takav korak. Sproveli smo i započeli niz reformi, poput reforme pravosuđa koja je u toku i koja je bila tvrd orah. Reformisali smo vojsku, pokrenuli reforme u javnom sektoru, napravili sistem u izgradnji infrastrukture i izgradili 160 kilometara autoputa i mostove", rekao je Cvetković.

On je kazao i da je u uslovima svetske ekonomske krize, kada mnogi žive veoma tesko, očuvana makroekonomska stabilnost i da su stvoreni preduslovi za bolju budućnost.

2024 © - Vesti online