Sreda 02.05.2012.
23:13
Beta

Bogdanović: Skandalozna i ponižavajuća presuda

Bogdanović: Zašto nije osuđen nijedan počinilac zločinac nad Srbima?
 

"Odluka mešovitog sudskog veća u Prištini pokazuje da sudstvo na Kosovu i Metohiji ne funkcioniše na pravu i pravdi, nego na etničkom principu. Ova nepravedna odluka suda je očigledan dokaz da se zločini počinjeni nad Srbima na Kosovu ne kažnajavaju, nego se zločinici promovišu u nacionalne junake", naveo je Bogdanović.

Bogdanović je istakao da u proteklih 12 godina nije otkriven ni osuđen nijedan počinalac zločina nad Srbima, i dodao da iz te porazne činjenice prozlazi da je svaki zločin nad Srbima dozvoljen i da počinilac neće biti kažnjen.

"Pitam međunarodno prisustvo, pre svega Euleks, ali i sve relevantne međunarodne faktore na Kosovu, kada će biti pronađene i kažnjene ubice 14 žetelaca u Starom Gracku, dece u Goraždevcu, napadač na autobus u Livadicama, ubice porodice Stolić iz Obilića i rasvetljeni drugi mnogobrojni zločini nad kosmetskim Srbima", naveo je Bogdanović.

Ministar za Kosovo je istakao da su svi izgovori da je nemoguće obezbediti dokaze, da nema svedoka, da se potencijalni svedoci zastrašuju i ubijaju, samo pokušaj da se opravda nečija nemarnost, nesposbnost, ali prvenstveno etnički princip i selektivnost primene zakona i prava na Kosovu.

2024 © - Vesti online